Özellikle okulların çevresindeki market ve gıda satışı yapan işletmelerde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri son kullanma tarihi geçen gıdaların satışı yapan işletmeler hakkında cezai müeyyide uyguluyor. Raf ömrü dolan ürünlerin tespitini yapan zabıta ekipleri çok sayıda son kullanım tarihi ve raf ömrü dolan yiyecek ve içecek ürünü topladı.

Silpagar, “Vatandaşlarımız duyarlı olmalı”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy halkının sağlığını olumsuz etkileyecek her işletmenin denetim altına alınmasını amaçlıyoruz. Zabıta ekiplerimiz tarafından gıda satan ve üreten işletmeler bu açıdan sık sık denetimler yapılarak kontrol ediliyor. Bizim için vatandaşımızın sağlığı ön plandadır, o nedenle denetimlerimizi rutin olarak devam ettiriyoruz. Halkımızın da bu konuda duyarlı olması gerekir. Gıda ürünlerini satın alırken vatandaşlarımız son kullanma tarihine mutlaka baksınlar” diye konuştu.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileri de, denetimler sonucunda raf ömrü dolan çok sayıda ürün tespit edildiğini belirterek, vatandaşın sağlığı açısından bunlara el konulduğunu ve Belediye Zabıta Yönetmeliği’nin 12. Maddesinin 8.fıkrasına göre gerekli müeyyidelerin uygulandığını belirtti. Yetkililer, esnafların zaman zaman raf ürünlerinde son tüketim tarihini geçmiş ürünleri gözden kaçırabildiklerini ifade ederek, “Yasaya uygun şekilde rutin denetimlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.