Açılış konuşmasını İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ın yaptığı toplantıda Öztabak, “Bugün; milletvekili adaylarımızın açıklandığı 7 Nisan tarihinden bu yana aralıksız sürdürdüğümüz kampanya sürecini değerlendirmek; ayrıca Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ilimize yapacağı ziyaret ve yine Zat-ı Alilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek “Büyük Yalova Mitingi” hakkında sizleri bilgilendirmek üzere toplandık. Katılımınızdan ötürü her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.  Malumunuz olduğu üzere bugün 27 Mayıs! 27 Mayıs, Demokrasi tarihimizde kara bir gün ve Milletimizin hafızasında silinmez bir yaradır. Bundan yarım asır önce; tıpkı AK Parti gibi “Yeter Söz Milletindir” diyenlerin susturulduğu, hapsedildiği ve idam edildiği 27 Mayıs Darbesi’nin yıl dönümü..Sözlerime başlamadan önce; Milletten başka güç tanımayan bir siyasi geleneğin mensubu olarak, şahsım ve arkadaşlarım adına; Demokrasi Kahramanı merhum Başbakan Adnan Menderes ve Arkadaşlarını rahmetle anıyor; Milli iradeye, sandığa, demokrasiye ve Türkiye’nin geleceğine karşı kumpas kuranların, darbe heveslilerinin ve paralel çetelerin karşısında dimdik durmaya devam edeceğimizi bu vesileyle bir kez daha ifade etmek istiyorum. Elhamdülillah; Yassı Adayı,yaslı ada olmaktan çıkarıp bir ''Demokrasi ve Özgürlük Adası'' yapmak da AK Parti İktidarına nasip olmuştur.” dedi.

“Milletimizin desteğiyle bu iki adayımızı Ankara’ya göndereceğiz”

  Genel Merkezin 7 Nisan’da Fikri Demirel ve Mehmet Demirhan’ı milletvekili adayı olarak belirlediğini söyleyen Öztabak, “ inşallah; 7 Haziran akşamı Milletimizin desteğiyle bu iki adayımızı Ankara’ya göndereceğiz. Nisan ayında hızla Seçim Koordinasyon Merkezimizi teşekkül ettirerek Seçim Kampanyasını başlattık. O günden buyana Merkez İlçemiz, Altınova, Armutlu, Çiftlikköy, Çınarcık ve Termal İlçemizde, köylerimizin tamamında, halkımızla buluştuk. Esnaflarımızı, Sivil Toplum Kuruluşlarımızı, Mahallelerimizi, Kahvehaneleri, Pazar Yerlerini, Sanayi Sitelerimizi gezerek; AK Parti’nin 13 yıllık iktidarı boyunca gerçekleştirdiği hizmetleri ve gelecek dönemde yapılacak hizmetleri anlattık. Çok şükür Milletimiz bizleri güler yüzle, sıcak kalple ve yüksek bir teveccühle karşıladı. AK Parti’nin Milletin gönlündeki yerini tekrar tekrar görmek ve Milletimizle sıkı sıkıya kucaklaşmak bizlere güç verdi; güven verdi.  Huzurlarınızda; kampanya sürecinde görev alan, bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan büyük bir özveriyle çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza, geçmiş dönemde görev yapmış arkadaşlarımıza ve gönüllülerimize de şimdiden teşekkür etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun. Allah emeklerimizi, zayi etmesin.” İfadelerini kullandı.

  Hem Türkiye, hem de Yalova, 7 Haziran seçimlerine çok önemli gündem maddelerini :Yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi, Çözüm Süreci ve Paralel Yapıyla Mücadele gibi çok önemli konular AK Parti’nin ulusal gündeminde yer aldığını belirten İl Başkanı, ” Yalova’nın gündeminde de, Körfez Geçiş Köprüsü, Mevcut Kamu Yatırımlarının Artırılması , Eğitim, Sağlık, Ulaştırma gibi Sektörlerde Yeni Yatırımlar Yapılması, Devam Eden Organize Sanayi Bölgelerinin Tamamlanması, Turizm Alanında Tesisleşmenin Artırılması, Tonami Kavşağı’nın yapımı, 400 Yataklı Hastanenin yapımı, Köylerin ihtiyaçları ile ilgili çalışmalar gibi konular var. 

  Biz bu büyük işlerin tamamına “Yeni Türkiye” diyoruz. Haziran’a bir aydan az zaman kaldı. Milletimiz; güven ve istikrarla büyüyen, kalkınan ve gelişen bir ülkeye karşılık gelen Yeni Türkiye ile artık bir daha geri gelmesi mümkün olmayan vesayetçi, borçlu ve istikrarsız bir ülke arasında tercihini yapacak.” diye konuştu.

“AK Parti dışındaki partilerin tek derdi koltuklarını sağlama almaktan ibarettir”

  Yalovamız da tercihini istikrardan yana, kalkınmadan yana ve gelişmeden yana kullanmak olduğunu vurgulayan Öztabak, “ Ana Muhalefet Partisi Adayının ulusal kanallara çıkıp; “Yalova’da birinci partiyiz” demesinin; hakikatle ilişkisini sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Gerek kamuoyu yoklamaları ve gerekse Milletimizdeki coşku AK Parti’nin bir kez daha tek başına iktidar olacağını açıkça göstermektedir. AK Parti dışındaki partilerin tek derdi; 2011’deki oy oranlarını koruyup; koltuklarını sağlama almaktan ibarettir. Bizim Genel Başkanımız dışındahiçbiri “biz birinci parti olamazsak görevi bırakırız” diyememektedir. İnşallah 7 Haziran’da kimin birinci parti olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki biz Yalova’da birinci parti olamazsak; ben sorumluluğu üzerime almasını bilirim. Ama AK Parti dışında hiçbir parti; ne Türkiye’de ne de Yalova’da böyle bir şey söyleyemez. Hatta üzülerek ifade ediyorum; CHP de MHP de umudunu HDP’nin barajı aşmasına bağlamışlar ve koalisyon hayalleri kurmaktadırlar. Ama Milletimiz 7 Haziran’da, emin olun hepsinin heveslerini kursaklarında bırakacaktır.

  Bu vesileyle bir hususa da açıklık getirmek isterim. Bir iki gündür basında Tonami Meydanı’nda yapımı devam eden Köprülü Kavşak Projesi ile ilgili haberler yer almaktadır. Yalova’nın yıllardan beri gündeminde olan ve kent içi trafiği rahatlatacak Köprülü Kavşak Projesi, Merkezi İdare’nin yani AK Parti iktidarının bir projesidir ve projenin başlatılması, yürütülmesi ve sonlandırılmasında başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Ulaştırma Bakanlığı ve merkezi idarenin ilgili kuruluşlarının talimat ve çalışmaları vardır. Belediyenin bu projedeki rolü, daha önceki belediye döneminde tespiti yapılan yerin yani proje sahasının tesliminden ibarettir. Kaldı ki yerin teslimi sırasında yaşanan süreci ve konunun çevreyle ilgili boyutunu, hem yerel hem de ulusal kamuoyu yakinen bilmektedir.

  3 Haziran’da Sayın Başbakanımız Yalova’ya teşrif edecekler. Bu ziyaret AK Parti Yalova Teşkilatı olarak bizler için olduğu kadar, Yalova için de büyük önem taşımaktadır. Zira Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ilk defa Yalova’ya geliyor. Bizler de kendilerini Yalova’ya yaraşır bir biçimde karşılamak ve ağırlamak istiyoruz. Sayın Başbakanımızın Yalova’ya gelişi ile ilgili hazırlıklar tarafımızca titizlikle yürütülmektedir. 3 Haziran Çarşamba günü saat 18.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Sayın Başbakanımızın katılımıyla ‘Büyük Yalova Mitingi’ yapacağız. İl, İlçe, Belde, Mahalle, Köy, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatlarımız büyük bir coşkuyla bu mitinge hazırlanıyor. İnşallah o gün Yalova’da kimin birinci parti olduğunu da hep birlikte görmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

“AK Parti konuşmuyor; yapıyor”

  Milletimiz lafa değil, icraata baktığını dile getiren Öztabak, “Gerçekten de konuşmak başka, yapmak başka! AK Parti konuşmuyor; yapıyor.  Yalova halkı bilmelidir ki bugüne kadar devam eden hizmetler, bundan sonra da yenileriyle birlikte artarak devam edecektir. Ancak daha fazla kamu yatırımı yapılması, özel sektör yatırımlarının önünün açılması ve eğitim, sağlık, ulaştırma, telekomünikasyon, sanayi, ticaret, tarım, turizm gibi sektörlerde Yalova’nın daha ileri seviyelere taşınması için güçlü bir siyasi destek gerekmektedir. Yalovalıların bu seçimde, en yüksek oranda bu desteği vereceklerini düşünüyoruz. Zira; bizim Milletin ferasetine olan itimadımız sonsuzdur.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.