Yarın, (12 Ocak 2013) tarihinde, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fehmi Öncü, Minibüsçüler Odası Başkanı Eser Keskin, Servisçiler Odası Başkanı Oktay Tunç, Termal Minübüsçüler Kooperatif Başkanı Celal Acar, Çınarcık Minübüsçüler Kooperatif Başkanı Abdullah Gencer, Yalova İl Emniyet Mürürlüğü Trafik Şube’den bir yetkili ile, saat 17:00 civarlarında biraraya gelerek, iki gündür kentin gündeminde olan bu önemli konu masaya yatarılacak.
   Akköy Minübüsçüler Kooperatif Başkanı Engin Durak, gazetemiz imtiyaz sahibi Ayhan Polat’a Yalova Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı ziyarette, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Komisyon üyelerinin bu keyfi uygulamalarının haklı bir tarafının bulunmadığını söyledi.
   Demokratik yollardan, haklarını aradıklarını savunan, Durak, “Bizler, Çınarcık, Termal, Armutlu, Esenköy, Kadıköy, Teşvikiye, Kocadere, Koru, Çalıca, Akkköy ve Şenköy Minübüsçüler Kooperatif başkanları olarak, bu yeni uygulamadan biran önce vazgeçimesini istiyoruz. Bizlere dayatılan yeni yolcu taşıma güzergahı, mahalle araları, yokuş, tepe, ve köprülerden oluşan birçok olumsuzlukları beraberinde getiren bir güzergahtır.  
  Yolcularımızın çoğu, kuş uçmaz kervan geçmez bu güzergah yerine, eski güzergah üzerinden yolculuk yapma isteğindeler.
   Yalova’nın, SGK, Vergi Dairesi, İl Özel İdaresi, Tapu ve Kadastro, Milli Eğitim ve Gençlikspor İl Müdürlükleri ile Diş Hastanesi’nin bulunduğu bu güzargahtan vazgeçilerek, hem yolcuyu hem de taşıyıcılara büyük, külfet zaman kaybettiren bu uygulamanın haklı bir gerekçesinin olmadığı kanısındayız.
   Hukuka uygun bir şekilde, bu haklı davamızda tüm halkımız başta olmuk üzere, siyasiler, bürokratlar ve meslek örgütlerinin konuya duyarlı olmalarını bu haklı davamızda yanımızda hakkımızı savunmaları arzusundayız.
   İnşallah yarın yapılacak görüşmede, haklı olduğumuz bu mücadeleden lehimize bir karar çıkmasını diliyor, bizleri iki gündür destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyoruz”dedi. Haber: Ayhan Polat