Topçular; “Dünya milletleri arasında en şerefli ve şanlı olan Türk milleti, tarih boyunca kazanmış olduğu zaferler ile de bu özelliğini perçinlemiştir.”

Hasan Topçular, kutlama mesajında şunları belirtti; “Bir Türk askerinin on yabancı askere bedeldir, deyiminin kanıtlandığı Çanakkale Destanı’nın yıl dönümünü tüm coşkusuyla kalbimizde hissediyoruz. Çanakkale zaferi bize damarlarımızdaki kanın farkına varmamızın en büyük örneğidir.

Bu örnek kapsamında bugün de aynı heyecan ve zafer tutkusuyla emin adımlar ile ecdat torunları olarak dünyaya gereken mesajı veriyoruz.

Bu mesajı vermemize içerde ve dışarıda engel olmak isteyen birçok düşman olmasına rağmen kararlılıkla Türk olduğumuzu vurgulayıp, ölene dek ve ilelebet bu millet var olacaktır diyoruz. 

Çanakkale’de eşsiz bir zafer kazanarak ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ sözünü tüm dünyaya anlattık ve destanlara konu olduk. Zaferimizin 100. yılında tek vücut olan milletimin,  ayakları yere sağlam basan, söz konusu vatan ise gerisini teferruat sayan, gözünü kırpmadan vatan için canlarını seve seve feda edecek milyonlarca genci ile daha nice yüzyıllara ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bayrak inmesin, Ezan susmasın diye bize, canları pahasına bu toprakları bırakan atalarımız, huzur içinde uyusun, bu toprakların tek bir santimetresini bile namerde bırakmayacağımızı herkes bilsin. Kimse kendini hayal ülkesinde yaşadığını zannedip hayali padişahlık yapmasın. Bu ülkede yaşamak, bu ülkenin vatandaşı olmak herkese nasip olmaz. Çanakkale Zaferi ile övünenler, diğer yanda ülkeyi pazarlık konusu yapamazlar. Bu ülkenin her santiminin bedelinin fazlasıyla ödendiğini herkes bilip buna göre hareket etmelidir. Aksi halde ecdat torunlarının nefesleri enselerinde olacaktır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle, dünya destan tarihinin en şereflisi olan Çanakkale Destanı’nın 100. yılını bütün kalbimizle kutluyor, şahadete eren tüm atalarımızın ruhları şad, mekânlarının da cennet olmasını Cenab-ı Allah‘tan niyaz ediyoruz.

Allah bir daha bu millete ne kurtuluş savaşını yaşatsın ne de yeniden istiklal marşı yazdırsın. Bizim yeni Türkiye’ye değil, damarlarında ki Türk kanının farkına eren bir Türkiye‘ye ihtiyacımız vardır.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Haber: Eda Tan