Yalova Üniversitesi ile Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılacak, tezsiz programları ile Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve Yalova İşkur personeline lisansüstü eğitim yapma ve Yalova’ya ilişkin bilgi üretme imkânı sağlandı. 

Bu bağlamda kurum çalışanlarından, Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan tezsiz yüksek lisans programları için, gerekli eğitim alma şartlarını taşıyan ve başvuru sonucunda başarılı olan adaylara özel sınıf açılabilecek ve katılımcılar %25 oranında kurum indiriminden yararlanabilecekler. 
Bu protokolün amacının, kurum personelinin, "Yaşam boyu eğitim" felsefesine uygun olarak ilgi duydukları bilim alanında yeni paradigmaları öğrenmeleri, yeni ve farklı bakış açıları kazanarak bu bilgileri kurum bünyesinde uygulamaları, böylece kurumun daha da ileriye taşınmasına katkı sağlamaları olduğu belirtildi. 
Protokol, Karizma İş Merkezi’ndeki Yalova Üniversitesi Rektörlüğü toplantı salonunda Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu ve Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ali Gencer tarafından imzalandı. 
İmza törenine, Yalova İşkur İl Müdürü Erhan Dede, Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcıları, Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜSEM) Müdürü Prof. Dr. İsmail Adak, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kurt ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Genel Sekreter Yardımcısı V. Yrd. Doç. Dr. Bora Açan katıldı.