Polat yaptığı yazılı açıklamada, “Birlik, beraberlik, kardeşlik ve demokrasiye yönelik bu terör saldırılarını kınıyor, vatan ve millet uğruna şehit düşen asker ve polisimizirahmetleanıyoruz” dedi.

Polat açıklamasını, şu sözlerle sürdürdü, “Dün, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit edilen 16 askerimiz ile bugün Iğdır’dan Nahcivan’a açılan, Dilucu Sınır Kapısı’nda görev yapan polisleri götüren servis münübüsüne,sabah saatlerinde Iğdır ve Aralık ilçeleri arasındaki Hasanhan Köyü yakınlarında, PKK’lı teröristler saldırıda bulunuldu.

Son olarak bugün, Şehit düşen 13 polisleilgili konuşan Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ayhan Polat,“Askerlerimizin ve polislerimizin şehit düşmesine ve yaralanmasına neden olan terör saldırılarının sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.

  Polat açıklamasında,“Etle-tırnak olmuş, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Arap, gibi 77 ırktan oluşan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asker ve polisine yönelik saldırıların son bulmasını arzuluyoruz.

  Çok önemli bir süreçten geçen devletimizin bekası için, her kesimin sağduyulu hareket etmesini, Türkiye’nin her bölgesinde, Kürt halkının, PKK terör örgütüyle eş  değerde tutulmaması gerektiğini belirtir, barış ve huzur dolu günlerin gelmesini temenni ederim” dedi.