Altınova Kaymakamlığı önünde başlayan Protesto yürüyüşüne; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Tavşanlı Belediye Başkan vekili, AK Parti Altınova İlçe Başkan Yardımcısı Adnan Çakır, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, MHP Altınova İlçe Başkanı Mahmut Özkaya, SP Altınova İlçe Başkanı İbrahim Polat, DP Altınova İlçe Başkanı Salih Tayar, İl Genel Meclis üyesi Ali Çorbacı, belediyelerin meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Teröre lanet

Yaşanan terörist saldırılar sonrasında Dağlıca’da askerlerin, Iğdır'da ise polislerin PKK'lı teröristler tarafından şehit edilmesine tepki gösteren Altınovalılar Kaymakamlık binası önünde toplandı. İstanbul’dan gelen Kur’an-ı Kerim Hocası Zakir Paker’in Kur’an tilaveti ve dua ile sloganlarla yürüyüş başladı. Bir süre D-100 Karayolu’nu trafiğe kapatan vatandaşlara araç sahipleri, kornalarıyla destek verdi.

Her yerde Türk bayrağı

Ev ve işyerlerini Türk Bayraklarıyla donatan Altınovalılar teröre karşı tek yürek olurken, ellerinde Türk Bayraklarıyla Atatürk Heykeli’ne kadar yürüdü. Vatandaşlar burada İstiklal Marşı'nı okuyarak, bir süre slogan atıp olaysız bir şekilde dağıldılar.