Buranın başından beri satışına karşı olduklarını belirten CHP Belediye Meclis Grup Sözcüsü Şerafettin Çelik; “Yanlışı başka bir yanlışla örtmek aslında bu kentte yaşayan insanlara yapılan en büyük ihanet olur. Bu nedenle toplumun vicdanında oluşan rant algısı alınan yanlış kararın iptal edilmesiyle rahatlatılabilir. Ancak bu düzeltmeden sonra hukuki ve mali boyutlarda göz önünde bulundurularak bu alan yeniden ele alınmalı ve Yalova halkının en verimli şekilde kullanacağı hale getirilmelidir. Şehrimizde oluşacak her türlü katma değerin şehirde yaşayanların hatta günü birlik olarak gelip geçenlerin hizmetine sunulması gerekmektedir. Bu şehir bize atalarımızdan miras olduğu kadar geleceğimiz olan çocuklarımızın ve torunlarımızın emanetidir” dedi.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz eden CHP Grubu itiraz dilekçelerinde özetle şu gerekçelere yer verdiler;

“Çevre Düzeni Planı değişikliğine konu olan alanın büyük bir kısmı, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nda “Turizm Tesis Alanı” olarak planlanmış olup, Turizm Tesis Alanı olarak arsalar satılmıştır. Turizm Tesis Alanı olarak satılan bu alanın konut alanına çevrilmesi satış şartlarına da aykırı bir durum oluşturmaktadır. Başından beri karşı olduğumuz Arboretum arazisinin satışı sonrasında yapılan bu uygulama tüm kamuoyunda rahatsızlığa sebep olmuştur. Söz konusu alanın konut alanı olarak düzenlenmesine ilişkin plan değişikliğinin kamu yararı, plan bütünlüğü ve eşitlik ilkelerine aykırı olduğu açıkça ortadadır. Plan değişikliğine konu olan alanın, en azından alınan karar doğrultusunda değerlendirilmesi yani kentin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak olan turizm sektörüne yönelik olarak kullanılması gerekmektedir. Bu nedenle toplumun vicdanında oluşan rant algısı alınan yanlış kararın iptal edilmesiyle ancak rahatlatılabilir.”