Hafta sonu çok sevdiğim, değer verdiğim değerli büyüğüm ve akrabam olan bir abimin Koronavirüse yakalandığı bilgisini kendisinden aldım.

Yaklaşık olarak bir haftadan bu yana karantinada olduğunu söyleyen kuzenimin, ilk olarak salgın ile alakalı duyarlı davranışını alkışlarken, test sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından yaşadıklarını anlatırken söyledikleri, beni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir vatandaşı olarak çok gururlandırdı.

Yalova’da bir dönem iş insanı olarak hizmetleri bulunan kuzenimin, öncelikle Koronavirüse nasıl yakalandığını anlatayım sizlere...

İstanbul’da çalıştığı bir AVM’de, kendisini ziyarete gelen bir arkadaşını yaklaşık yarım saat maskesiz olarak ağırlamış. Bu yarım saatin ardından misafirine bir telefon gelmiş sağlık ekipleri tarafından, misafirin; telefondan gelen bilgi ile rengi bir anda solmuş ve durumu kuzenime anlatmış.

Koronavirüse yakalanan misafir, sağlık ekibine yerini söyleyip kendisini almaya gelmelerini istemiş. Yakın bir akrabasında Covid-19 virüsü tespit edilen kuzenimin misafiri, yaptırdığı testin sonucunu almadan, işgüzarlık yaparak birçok insan ile temasta bulunmuş. Kuzenim de bu duyarsız kişi sayesinde bu ölümcül hastalığa yakalananlardan sadece biri...

Kuzenim anlatıyor; ‘’Yaklaşık yarım saat maskesiz temas içinde bulunduğum misafirimin pozitif olduğu bilgisini alınca, işverenimi arayıp durumu kendisine ilettim. En yakınımdaki sağlık kuruluşuna gidip Covid-19 testi yaptırıp, kendimi izole için evime kapattım. İki gün sonra test sonucumun pozitif olduğunu beni arayan sağlık kuruluşundan gelen telefon ile öğrendim.

Yaklaşık 10 gündür karantinadayım. Hemen hemen her gün, devletin bir yetkilisi sağlık durumumu, bir başka kurum ihtiyaçlarımı nasıl karşıladığımı, bunun için herhangi bir desteğe ihtiyaç duyulması halinde yardımcı olacak bir ekip gönderebileceklerini, bir başka devletin kurumu maddi yardıma ihtiyaç olup olmadığını, hemen hemen her gün arayarak sormaktalar. Devletin birçok kurumu benim içinde bulunduğum durumdan dolayı arayıp, sormaları benim için büyük bir moral oldu. Yalnızlığa itilmediğimi, sahiplenildiğimi böylesi bir süreçte gördüm. Duyarlı davranan tüm devlet kurumlarının çalışanlarına teşekkür ediyorum’’ dedi.

Allah’tan bu hastalığı çok hafif bir şekilde yaşayan kuzenim, olanlardan tabi ki misafirini suçluyor. Misafirinin test sonucunu alıncaya kadar kendisini izole etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Uzmanlar, her gün bas bas TV ekranlarında, gece-gündüz elimizin altında olan sosyal medyadan bizleri sürekli uyaran yetkililerin söylemlerine rağmen, böylesine bir duyarsızlık insanı çileden çıkarıyor.

Benim görüşüm, koronavirüs mikrobu ile hemen hemen her insanını tanışacağını sanıyorum. Çevremizde, dost, arkadaş, akrabalarımızın birer birer bu hastalığa yakalandıklarını, birçoğunun bu salgını 15 günlük karantina süreci ile geride bırakarak eski sağlıklarına kavuştuklarını, kronik rahatsızlıkları olan birçok yaşlımızın ise bu süreçte hayata gözlerini yumduklarını görüyoruz.

Önemli olan bu salgının bir anda hepimize musallat olmaması ve kronik rahatsızlığı olan insanlara aşı bulununcaya kadar bulaşmasını engellemek ve gerekli önlemleri alarak yaşantımızı devam ettirmek.

Kuzenimin başından geçen bu olay, duyarsız bir kişi yüzünden yüzlerce kişinin iki gün içinde koronavirüse yakalanmasıyla sonuçlandığının açıkça bir örneği olurken, benim Devletimin tüm yetkili kurumlarının karantinadaki kuzenim gibi tüm vatandaşlarına sahip çıkarak, tüm istek ve taleplerini yerine getirerek, bu süreçte vatandaşının yanında olduğunu göstermesi, beni mutlu edip, gururlandırmıştır.