Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın “Akkök Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi”, Yalova’da çocukların kişisel gelişimine katkı sağlayan eğitimlerle, yaratıcılıklarına ve araştırmacı kişiliklerine destek olmayı sürdürüyor. Geniş kitlelere fayda sağlamayı amaçlayan bir kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden Akkök Şirketler Grubu, Ateşböceği projesiyle Yalova’daki tüm çocuklara ulaşmayı hedefliyor.

Aralık 2012’den bu yana, GSD Eğitim Vakfı İlkokulu ve Ortaokulu’nda faaliyetlerine devam eden Akkök Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’nde, Ocak 2013 itibariyle toplamda  216 çocuğa eğitim verildi.

Akkök Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi’ndeki etkinliklere katılan Yalova GSD Eğitim Vakfı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tırda geçirdikleri vakitleri eğlenceli ve öğretici olarak tanımladı.

Eğitimlere devam ediliyor

Akkök Şirketler Grubu’nun çocuklarda özgüven, değerlilik, kendini ifade edebilme, yaratıcılık, empati gibi duygu ve becerilerin gelişimi için uygun ortam sunmak ve yaratmak, çocukların birer birey olarak değerli olduklarını hissetmelerine yardımcı olmak amacıyla Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle Yalova’da hayata geçirdiği “Akkök Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi” projesi bugüne kadar 10.155 çocuğa ulaştı.Yalova’daki faaliyetlerine dört yıldır ara vermeden devam eden Akkök Ateşböceği’nin 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı sonuna kadar 2.500 çocuğa daha ulaşması planlanıyor.

Akkök Ateşböceği, 2009 yılından bu yana Yalova’da Taşköprü, Öğretmen Yusuf Ziya, Şaban Temüge, Saffet Çam, Mareşal Fevzi Çakmak, İsmet Paşa Mazlum Palabıyık, Orgeneral Selahattin Risalet Demircioğlu, Atatürk, Müfettiş Hamdi Girgin ve Hürriyet İlköğretim Okulları’ndaki öğrenciler ile buluştu. Nisan ayına kadar Çiftlikköy Giyim Sanayicileri Derneği Eğitim Vakfı İlkokulu ve Ortaokulu’nda eğitim faaliyetlerini sürdürecek olan Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi eğitimlerine daha sonra farklı okullarda devam edecek. Haber: Tülay Tezcan