8 bin 500 kitabı bünyesinde barındıran bin 600 üyesi bulunan Altınova İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen Kütüphane Haftası etkinliğinde konuşan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Böylesi modern ve zengin kütüphanenin daha da zenginleşmesi adına biz de elimizden geleni yapacağız” dedi.

   Programda Altınovalı Yazar Hülya Elbeyli, Kırmızı Yolculuk isimli kitabını da imzaladı.

Öztiğit, “Bu kütüphanemiz büyük bir kazanım”

    Bölgenin en güzel kütüphanesinin Altınova’da olmasının başta öğrenciler olmak üzere tüm vatandaşlar için büyük avantaj olduğunu dile getiren İlçe Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, “Okuma alışkanlığının artmasına yönelik okullarımızda çalışmalarımız oluyor. Her gün 20 dakika kitap okuma zamanımız oluyor. Bu kütüphanemiz de bizim için büyük bir kazanım. Bu kütüphanenin ilçemize kazandırılmasında büyük emeği geçen Altınova Belediye Başkanımız Dr. Metin Oral’a teşekkür ederim” diye konuştu.

Başkan Oral teşekkür etti

   Altınova’ya İlçe Halk Kütüphanesi’ni kazandıran Kültür Bakanlığına ve AK Parti Yalova Teşkilatı ile Milletvekillerine teşekkür eden Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Kütüphanemizdeki kitap çeşitliliği ve sayısı yılsonuna kadar 15 bine çıkacak. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımızı kütüphaneden yararlanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Altınova İlçe Halk Kütüphanesi

    300 metrekarelik alanda hizmet veren Altınova İlçe Halk Kütüphanesi; 48 kişilik ders çalışma alanı, 7 adet satranç takımı, 5 adet bilgisayar, 1 adet playstation, 8 kişilik misafir koltuğu ve 21 adet çocuk okuyucu ağırlama kapasitesi bulunmakta olduğu ve kütüphanenin girişi ile lavaboları engelli erişimine uygun olarak düzenlendiği belirtildi.

Kütüphanedeki kitap sayısının 2018’in sonuna kadar 10 bine ulaşması ve 2019 yılında sayının 15 bini bulmasının hedeflendiği bilgileri verildi.