Yalova’da mobilya işiyle uğraşan Yücel Koç sosyal medyadan gördüğü boruda çilek üretme fikrini geliştirerek kendine yeni bir iş alanı oluşturdu. İlk başta bir hobi olarak başladığı çilek üretimine, pimaş boruları boyayarak farklı bir renk katan Koç, bu yaptığı çilekleri sosyal medyada paylaşınca kendisine teklifler geldiğini ve müşterileri için bu çileklerden üretim yaptığını aktardı.

 

Yücel Koç,”  Yalova’da 28 yıldır mobilyacılık yapıyorum. Yaptığımız işin temelinde dekorasyon işi olduğu için renk ve tasarımdan etkilenerek hobi olarak bu Fanatik Çilek’i üretmeye başladım. Bu fikri ilk başta sosyal medyada gördüm ve bu fikrin üzerine daha da bir şeyler ekleyerek ilerlettim. Bizim bir takım tutkumuz var takımların renklerine ilgi duyuyoruz. Sarı kırmızı, siyah beyaz, Sarı Lacivert vs. bende buradan hareketle borulara delikler açılarak yapılan bu çilek fikrini  geliştirdim. Bu tarz yapılan işlemler bahçe dekorasyonunda, teraslarda veya hobi alanı olarak yapılan yerlerde kullanılabilir. Ben ilk yaptığım örnekleri sosyal medyada paylaştıktan sonra bir anda teklifler gelmeye başladı. Cafelerden, bahçeli, teraslı ve balkonlu ev sahiplerine bu şekilde üretim yaptım” dedi.

 

Koç’un yaptığı çilekler şimdiden sosyal medya üzerinde yüzlerce kişi tarafından beğenilmiş ve sipariş vermeye devam ediliyor. Kendi işinin yanında ek gelir sağlayan Yücel Koç, bu işi geliştirmek için destek beklediğini kaydetti.