Öğrencilerin Türkiye sevgisine hayran olan Başkan Vefa Salman, bu anlamlı defter için teşekkür ederek miniklere sevgilerini iletti.

Geçtiğimiz günlerde Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ve Ahmet Murad Kuleli ,Suwon Belediye Başkanı YeomTae-Young’un daveti üzerine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı temsilen kardeş şehrimiz Suwon’a gitmişti. Başkan yardımcıları Suwon’da bulunan Ankara İlköğretim Okulu’nu da ziyaret ederek burada okuyan minik öğrencilerle de bir araya geldi. Öğrenciler, Başkan Vefa Salman’a teslim edilmek üzere mektup ve resimlerden oluşan, Türkiye hakkında ki duygu ve düşüncelerinden oluşan defteri başkan yardımcılarına teslim etti. Güney Kore Suwon’dan dönen başkan yardımcıları da, defteri Başkan Vefa Salman’a ilettiler.

Defterin her sayfasını tek tek inceleyen Başkan Salman, “Ankara İlköğretim Okulu’nda okuyan değerli öğrencilerimizin Türkiye hakkında hazırlamış oldukları bu defter, onların bizler için duyduğu duygu ve düşünceleri gözler önüne seriyor. Onların temiz kalplerinde ülkemiz için hissettikleri derin sevgiyi bu defterde açıkça görebiliyorum. Orada eğitim veren öğretmenlerimize ve minik öğrencilerimize bu anlamlı defter için teşekkür ediyor, buradan kendilerini ve tüm Suwon’u sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.