Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır,Hindistan’ın Kerala bölgesindeki Santhapuram’da kurulan Al-Jamia Al-Islamiya Üniversitesi mezuniyet törenine şeref konuğu olarak katıldı. Çok kapsamlı olarak organize edilen törende, öğrencilerin mezuniyetindeki son dersi de Türkiye’den gelen davetli konuşmacı olarak Prof. Dr. Bilal Gökkır verdi.

Bu yıl 29 Ocak/05 Şubat 2017 tarihleri arasında çok kapsamlı olarak gerçekleştirilen toplantıda mezunların yanı sıra pek çok siyasi,ilim adamı ve akademisyenbir araya gelerek bilgi paylaşımında bulundu. Üst düzey yetkililerin katıldığı açılış oturumunda, akademisyenlerin gerçekleştirdiği forumlar, kültürel tartışmalar, konferanslar ve kültürel etkinlikler hayata geçirildi. Prof. Dr. Bilal Gökkır etkinlikler kapsamında ayrıca bir de seminer verdi.

Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır konuşmasında bilim ve düşünce alanında Hindistan’da yetişmiş Biruni, imam Rabbani, Şah Veliyyaullah Dihlevi ve Mevdudi gibi önemli isimlere yer vererek bu isimlerin Türkiye'de çok iyi bilindiğine ve eserlerinin tercüme edildiğine dikkat çekti. Politik anlamda Türkiye ve Hindistan arasındaki dostane ilişkilere vurgu yapan Prof. Dr. Bilal Gökkır, Hindistan Müslümanlarının Türkiye’ye, Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları sevgi; dua ve güzel dilekleriyle verdikleri destek için de özellikle teşekkür etti.

İslam araştırmaları alanında çalışmalar yapan böyle önemli bir üniversitenin davetlisi olmaktan dolayı da minnettarlığını dile getiren Prof. Dr. Gökkır İslam Üniversitesi rektörü Dr. Abdusselam Ahmed’e teşekkür etti. Üniversite öğrencilerinin ilim adamı olma yolunda Müslümanlar arasında gelişen farklı inanç ve fikirlere karşı hoşgörü göstereceğine inandığını belirterek özellikle toplumsal uzlaşı ve barış çağrısı yaptı. Öğrencilere İslami konularda çalışan akademisyen olmanın kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini hatırlatan Prof. Dr. Bilal Gökkır, öğrencilerin İslam ilahiyatı alanında çalışırken diğer disiplinlerde de okumalar yapmalarını tavsiye etti. Dünyayı her alanda takip etmeye, bilim adamları, mühendisler, politikacılar ve öğretmenler ile birlikte çalışmaya ve onları her alanda son teknolojiyi getirmeye teşvik etmeye, yoksulluk, ayrımcılık ve cehalete karşı mücadele veren Müslüman bir bilim adamı olarak iyi ve barışçı bir dünya inşa etmeye davet etti.