Karahan, ‘Tarihi insanoğlunun yaratılışı ile başlayan ekmek, toplumumuzda zengin ve yoksul ayırt etmeksizin günde üç kez soframıza konuk olan, temel gıda maddesidir. Bizler ekmeği kutsal sayan, ekmeği yüksek bir değer olarak ‘’nimet’’kabul eden bir kültürün mensuplarıyız.

İnsan gıdası olarak üretilen ekmek; fırınlarda, evlerde ve toplu yemek yenilen yerlerde satın alındıktan sonra tüketilemeyerek israf edilmektedir’dedi.

     Günde üretilen 101 milyon ekmeğin 6 milyonun çöpe atıldığını söyleyen Karahan, ‘Ülkemizde ne yazık ki, aşırı bir israfla karşı karşıya bulunmaktayız. İsraf edilen ekmeğin parasal değeri 1,5 milyar TL’dir.

    Yalova da yapılacak kampanyalarla ekmek israfının en aza indirilmesi hedeflenmektedir’ dedi

    Türkiye de bir yılda israf