İster bayramda evinize gelen misafire ikram edin, isterseniz gittiğiniz bayram ziyaretlerinizde yanınızda götürün.

Gaziantepli Osmanlı Baklavaları İşletme Sahibi Ahmet Çiçek’in 39 yıllık tecrübesi ile kaliteli malzemenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan eşsiz lezzet, Yalovalıların vazgeçilmezi durumunda.

Aslen Gaziantepli olan Osmanlı Baklavaları İşletme Sahibi Ahmet Çiçek, 1980 yılında ünlü bir baklavacıda çırak olarak sektöre adım attı. 39 yıllık tecrübesiyle Yalovalılara hizmet ediyor.

Gaziantepli Osmanlı Baklavaları’nın tam anlamıyla Yalova’da bir marka haline geldiğinin altını çizen Çiçek, “Biz şu an Gaziantepli Osmanlı Baklava Tatlı Gıda Tarım Limited Şirketi olarak anılıyoruz; çünkü fıstığı ve cevizi kendi bahçemizde üretiyoruz. Şirketleşmemizi Yalova halkına borçluyuz. Bunun için Yalovalı hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Çiçek “Gıda terörü yapıyorlar”

Terörün sadece ele silah, bıçak alıp dağa çıkmak olmadığını söyleyen Çiçek, “Gıda terörü de vardır. İnsanların sağlığı ile oynuyorlar. Gıda sektöründe yanlış işler yapıldığında da dolaylı yollardan terör suçu işlenmiş oluyor. Biz Yalova’da en güzel hizmeti vermek için canla başla çalışıyoruz. Kaliteli malzeme kesinlikle vazgeçilmezimiz. Un, nişasta, şeker, yağ, fıstık, ceviz bunlar son derece önemli malzemeler. Bu kaliteli malzemeler ile 39 yıllık tecrübemi harmanladığımızda ortaya mükemmel bir lezzet çıkıyor. İnsanlar bu lezzetin farkına varıyor.

“İnsanları kandıramazsınız”

Biz gıda maddesi üretiyoruz. İnsanların beynine midesine hitap ediyoruz. Kötü mal sattığınızda, o müşterinin bir daha sizin işletmenize gelmesinin mümkünatı yoktur. Malzemen, hizmetin ve kişiliğinin kaliteli olması lazım. Bazen müşterileri gelip, ‘80 Liraya baklava mı olur?’ diyor. Eğer gerçekten fıstıklı baklava yapıyorsanız 80 Lira'nın altında olamaz zaten. Cevizli baklavayı 20 TL daha aşağıya çekebiliriz. İnsanların sağlığıyla oynuyorlar” diye belirtti.

Yalova’da 18 yıldır imalattan halka hizmet veriyoruz diyen Çiçek, “Merkez Cumhuriyet Mahallesi’nde kendi yerimizde vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Bir dükkan aralıklı olmak üzere yan tarafta da künefe, katmer, Antep’in meşhur damat tatlısını ve katmer tatlısını da üretiyoruz” diye konuştu.

“Fıstığımızı, cevizimizi kendimiz üretiyoruz”

Çiçek başarısının sırrını ise şöyle açıkladı:

“Öncelikle şükürler olsun ki Rabbim bize böyle bir kalite nasip etti. İkincisi iyi bir yerde yetişmem, sanatkar olmam. Üçüncüsü ise benim fıstık ve cevizi kendi bahçemde üretmem. Seneye tuketeceğimiz fıstığın tamamını kendi bahçemizden üreteceğiz. Kendi fıstık bahçelerimiz var. Biz apartmana daireye yatırım yapmadık. Biz fıstık bahçesine, ceviz bahçesinde yatırım yaptık. O yüzdendir ki şu anda firmamızın ismi Osmanlı Tatlı Gıda Tarım Limited Şirketi olarak anılıyor. Çünkü biz de tarım yapıyoruz. Aynı zamanda çiftçiyiz. Fıstığı ve cevizi birinci elden üretiyoruz, eksiğimizi de yan köylerden tedarik ediyoruz. El değmeden birinci elden müşterilerimize servis ediyoruz.”

“Hedefimiz yeni şubeler açmak”

Çiçek, “Geleceğe yönelik ise sadece Türkiye Cumhuriyeti’ne nasıl katkıda bulunabilirim diye düşünüyorum. Bu doğrultuda hedefler koyuyorum önüme. Şu an bir üst seviyeye çıkarak, Yalova’nın belli noktalarında yeni şubeler açmak, daha çok istihdam sağlamak istiyorum” diye ekledi.

“Bütün Yalovalıları bekliyoruz”

Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarının sona erdiğini vurgulayan Çiçek, “Öncelikle tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı’nı canı gönülden kutluyorum. Kazasız, belasız, huzur içinde bir bayram geçirmelerini diliyorum. Kurban Bayramına da hazırız, her zaman olduğu gibi sıkı bir şekilde imalathanemizi son derece güçlü hale getirdik. Müşterilerimizi eksiksiz nasıl memnun gönderebiliriz bunun çalışmalarını yaptık, hazırladık. Arife günü bütün Yalovalıları bekliyoruz. Emin olsunlar ki son derece kaliteli son derece düzgün yiyecekler var burada. Bizim felsefemiz kaliteli malzeme, hijyenik yapı, sağlam karakterdir. Marka olmanın yolu kaliteden geçer sözü ise sloganımızdır” dedi.