İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapılan proje bilgilendirme toplantısına İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Usal, Rehberlik Araştırma Merkezi Proje ekibi katıldı.

  Sokağın tehlikelerine karşı risk altındaki çocukları korumak istediklerini dile getiren İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Çocuk Olmak İstiyorum" projesi ile amacımız risk altındaki çocuklarımızı sokağın riskinden koruyarak eğitim vermek; 2023 eğitim vizyonumuzun değerler eğitimi kapsamında, onları sosyal-kültürel etkinliklerle ahlaklı ve topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.

   İl müdürü Tosun, Bu proje ile çocukların sağlıklı bir şekilde gelişmelerini, sokağın her türlü riskine karşı korunmalarını ve eğitime devamlılığını sağlayacağız. Sokakta tehlikeye maruz kalacak çocuk görmek istemiyoruz. Çocuklarımızı ihmal ve istismardan korumak için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Proje sayesinde risk altındaki çocuklarımızın sosyal incelemeleri de yapılarak gerektiğinde ailelerine ekonomik ve sosyal destek sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal da "Ailelerinde yaşlı, engelli varsa bunlarda tespit edilerek gerekli destek sağlanacaktır. Bu nedenle bu proje Yalova açısından devletimizin önemli projesidir. Yalova sokaklarında tespit ettiğimiz risk altındaki çocuklarımız, Millî Eğitim Müdürlüğümüz sayesinde çocukluklarını yaşayabilecekleri ortamlar oluşturularak eğitime ve sosyal kültürel faaliyetlere kazandırılmış olacak" diye belirtti.

   Proje ile aile eğitimleri, çocuklarla odak grup çalışmaları, sosyal etkinlikler yapılacak ve eğitim öğretim yılı sonunda proje sürecinde yapılan çalışmalar sergilenecek.