Yalova Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi 11. Sınıf öğrencileri, coğrafya ve tarih dersleri alan gezisi kapsamında Altınova ilçesini gezdi. Hersek Bölgesinde tarihi mekânlar hakkında bilgi alan öğrenciler, Hersek Lagününde göçmen kuşları izleme imkânı buldular.

Külliyeyi gezdiler

Yalova Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Altınova ilçesinin Hersek Mahallesine ziyarette bulundu. Coğrafya ve tarih dersleri alan gezisi kapsamında Altınova Hersek Bölgesini gezen Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi’ni gezerek bölgenin tarihi önemi hakkında bilgi aldılar.

Kuşlar ve bitki örtüsünü tanıdılar

Öğrenciler daha sonra Hersek Lagünü'nde yer alan Altınova Belediyesi Kuş Gözlem Kulesi ve Eğitim Merkezini ziyaret etti. Altınova Belediyesi Kuş Gözlem Kulesi ve Eğitim Merkezinde görevlilerden Hersek Lagünü hakkında bilgi alan öğrenciler, bölgede yer alan bitki ve kuş çeşitliliğini öğrenme imkânı buldular.

Kuşları izlediler

Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül’den Hersek Lagünü'nde yer alan göçmen kuş türleri ve bitki örtüsü hakkında bilgi alıp, Kuş Gözlem Kulesi’nden lagünde yer alan kuşları izlediler. Kuş gözlem kulesinde kuşları da izleyen öğrenciler, oldukça eğlenceli ve eğitici bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.