Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Cevher Sokak’ta geçtiğimiz günlerde, okuldan gelen kardeşinin ısınması için sobayı yakan ablanın, halasına gitmesi ile can kaybı yaşanmadan yangın kazası atlatıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada ev kullanılmaz hale geldi.

   Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde  "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi kapsamında Yalova'da bulunan meslek liseleri tarafından harabeye dönen evin onarılacağı belirtildi.

   Evin onarılması işini Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenciler üstlendi.

  18 Şubat Pazartesi günü saat 14.00'te Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun projeyi başlattı.

Yaklaşık 15 gün sana evlerine geçebilecekler

   Tosun, “Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerimizin insani, ahlaki, milli, manevi değerlerini güçlendirmek; yardımlaşma, birlik, beraberlik, merhamet duygularını pekiştirmek amacıyla ‘Meslek Liseleri Ailelerimizle Buluşuyor’ projesi başlatıldı. Proje kapsamında yüzde 70 engelli bir baba ve 3 çocuğun yaşadığı ve yangın sonucunda kullanılamaz hale gelen evimizde onarma, tadilat çalışmasını başlattık.

  Bu proje sayesinde öğrencilerimiz bu evin, bakım onarım, tadilatını yapacaklar. Özellikle projeye başlamadan önce Sayın Valimizin onayı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün desteği ve hayırseverlerin desteğiyle çok yoğun yardımları ile inşallah bu evi en kısa zamanda, 10 ya da 15 gün içerisinde yaşanılabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Tosun, “Proje hedefi, değerleri gelecek nesillere aktarmak”

   Bu projedeki hedefimiz, çocuklarımız sayesinde bu değerleri gelecek nesillere aktarmak. Devletimiz güçlü, bu evin tüm bakım onarımını çok kısa zamanda yerine getirebilirdi; ama biz öğrencilerimizle beraber bu işin yapılmasını, öğrencilerimizin içindeki merhamet duygularının ortaya çıkarılmasını önemsiyoruz.

  Okul yönetimine, öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 Evin sahibi, babaanne Seniye Karahasan, “Önce Valimize, sonra Milli Eğitim Müdürümüze, velilere ve öğrencilere çok çok teşekkür ederim” dedi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter