Engelli öğrencileri tarıma yönlendirerek topluma kazandırmak, organik tarım konusunda bilgilendirerek meslek edinmelerine katkıda bulunmak, tarımsal faaliyetlerden yararlanarak, sosyalleşmelerine katkı sağlamak amacıyla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen ve geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığından ‘Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik’ alanında Marmara Bölgesi’nde birincilik, ülke genelinde de ikincilik ödülüne layık görülen ‘Engelsiz Organik Tarım’ projesi kapsamında projenin uygulandığı Esvet Sabri Aytaşman Özel Öğretim Okulu’ndaki öğrenciler İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar ile birlikte cherry çeşidi ‘Organik Domates Fidesi’ diktiler.

   Beş üretim dönemi olarak planlanan ve dört dönemde organik domates, biber, hıyar, patlıcan, cherry domates, marul, yeşil soğan gibi sebzeleri ekerek organik tarımı öğrenen özel öğrenciler hasat ettikleri sebzeleri de satarak hem okullarına gelir elde ettiler hem de bir sonraki dönemde dikecekleri fidelerin bedelini çıkardılar.

  Beşinci ve son dönemde de seranın dışına 500 adet cherry çeşidi organik domates fidesi diken özel öğrenciler, sera içerisine de 500 adet organik sivri biber fidesi diktiler.

  Proje kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalarla özel öğrencilerin toprak ve bitkilerle buluşması ve organik tarımı öğrenmeleri konusunda çok önemli ilerlemeler kaydedildi. Proje sona erdikten sonra da özel öğrenciler okul bahçesinde üretime devam edecekler.