Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi’nin Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olacağını söyleyen Okul Müdürü Mustafa Özkan yapılması planlanan blokların ilkinin ihale sürecinin tamamlandığını belirtti.

Özkan, “Bu külliye beklide Türkiye’nin en büyük projesi olacak. Bize tahsis edilen alan yaklaşık 21 dönüm. Şimdi bu projenin birinci ayağı olan bloklardan ilki ihaleye çıktı ve ihale süreci tamamlandı. İtiraz sonucu da sona erdi. 15-20 gün içerisinde ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılacak. Artık geri dönüş yok. İhaleyi alan firmayla sözleşme imzalanacak, yer teslimi yapılacak ve ilk blok yükselmeye başlayacak. Bu bloğun bitirilmesi için ön görülen sürede 600 gün” dedi.

Külliyenin yapımında Selçuklu ve Osmanlı mimari tarzının 21. yüzyıla uyarlanmış formların tercih edileceğini belirten Mustafa Özkan, tarihle bağ kurmak amacıyla böyle bir tercih yapıldığını belirterek, “Bizim geçmişle geleceği buluşturma konusunda sıkıntımız var. Bu tarz binalar sayesinde biraz olsa da bunu başarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Külliye toplam 2184 öğrenciye hizmet edecek

Şu anki öğrenci kapasitesinin 560 olduğunu dile getiren Müdür Özkan külliyenin tamamlanmasının ardından lise ve orta okul öğrencileri dahil olmak üzere toplamda 2184 öğrenciye hizmet edeceğini söyledi. Külliyenin içerisine ayrıca 120 kişilik anaokulu yapılması da planlanıyor.

Külliyenin içinde 140 kişilik erkek ve 140 kişilik kız öğrenci yurdu, 500 kişilik çok amaçlı salon, 200 kişilik seminer odası, iki adet 50 kişilik toplantı odası, 500 kişilik yemek salonu, 95 metrekare 2+1 10 adet idareci öğretmen konutu ve 1418 kişi kapasiteli uygulama camii yapılması planlanıyor.

Okul Müdürü Mustafa Özkan, külliyenin tamamlanmasının ardından şehir dışındaki öğrencilerinde buraya ilgi göstereceğini belirtti. Haber: Sezgin Altınel