2019 yılı itibariyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, her yıl ajansların bölgesel önceliklerine ilişkin faaliyetleri ile birlikte, bölgelerindeki paydaşlarla koordinasyon sağlayarak ülke çapında ölçülebilir etki yaratacak şekilde faaliyet üretebilecekleri bir ortak tema belirleme yönündeki kararı çerçevesinde 2019 yılı kalkınma ajansları ortak teması “Mesleki ve Teknik Eğitim” olarak belirlendi.

MEB 2023 Eğitim Vizyonu ve 2019 yılı Kalkınma Ajansları için belirlenen mesleki ve teknik eğitim teması uygulama çerçevesinde belirtilen mesleki eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin arttırılması hedeflerine katkı yapmak amacıyla, Yalova sınırları içerisindeki tüm mesleki ve teknik eğitim paydaşları arasında farkındalık yaratmak adına İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında “Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği” protokolü imzalandı.

MEB 2023 Eğitim Vizyonu ve 2019 yılı Kalkınma Ajansları için belirlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Çerçevesinde belirtilen mesleki eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin arttırılması hedeflerine katkı yapmak üzere Yalova sınırları içerisindeki tüm mesleki ve teknik eğitim paydaşları arasında farkındalık oluşturmak. Bu faaliyetlerle bölgede mesleki eğitimin tanıtılması ve cazibesinin arttırılması hedefleniyor.

İmzalanan protokol kapsamında öğrencilere, velilere ve tüm mesleki eğitim paydaşlarına mesleki eğitimin kendilerine sağlayacağı olanaklar ve fırsatlar tanıtılacak.