Programa İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun katıldı ve ‘4. Güzel Türkçemizi Güzel Konuşalım’ yarışmasında 1. olan öğrencinin ödülünü takdim etti.

Yalova İmam hatip Lisesi Müdür Mustafa Özkan yarışmada emeği geçen öğretmenlere, jüri üyelerini ve yarışmaya izleyen konuklara teşekkür ederek, bütün öğrencilerin gösterdikleri performanslarından dolayı tebrik etti.

Program, 08:30-09:10 saatleri arasında Katılımcı okulların öğrencilerinin karşılaşması ile başladı. Ardından hazırlık konuşmaları, Şair-Yazar Adem Turan’ın konuşması, Bağlama dinletisi, Eğitimci-Yazar Asım Gültekin’in konuşması, Türkolog Yaşar Yılmaz-TDK Bilimsel Çalışmalar Müdürlüğü konuşması ve ödül töreniyle son buldu.

Yarışmayı değerlendiren jüri üyeleri; Türkçe Öğretmeni Emine Şöhret, Eğitimci Yazar Adem Turan, Bilimsel Çalışmalar Müdür V. Uzman Yaşar Yılmaz, Eğitimci Yazar Zarif Zeyrek, Eğitimci Yazar Asım Gültekin oldu.

Yarışmaya katılan okul ve öğrenciler ise; Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ebrar Torala, AKSA Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Umut Can Arda, Altınova Anadolu Lisesi Sevgi Akman, Altınova Bülent Özyörük Çok Programlı Anadolu Lisesi İlaysu Bal, Çınarcık Anadolu Lisesi İlayda Türkan, Çınarcık Meslekli ve Teknik Anadolu Lisesi Koray Erten, Çiftlikköy Atatürk Anadolu Lisesi Eren Örünğ, Çiftlikköy diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi Zeynep Sena Akar, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi İrem Ateş, Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Merve Nur Atlı, Kaşgarlı Mahmut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tuana Koç, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Hatice Yıldırım, Özel Murat Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhammet Emin Ergün, Prof. Dr. Necmettin Erbakan sosyal Bilimler Lisesi Canset Özkaya, Şaban Temuge Turizm Otelcilik Lisesi Ali Akan Söyler, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi Remziye Şevval Erdinç, Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ali Eren Memiş, Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu Lisesi Ayşe Odabaş, TEAŞ Altınova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Melih Can Aktoprak, Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi Özlem Keçiçi, Yalova Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Zeynep Oruçli, Yalova Termal Fen Lisesi Afranur Er, Yalova Anadolu lisesi Begüm Özbek.

Yarışmaya katılan bütün öğrencilere Trükçe Sözlük ve Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin’in ıslak imzalı Teşekkür Belgesi verildi.

Yarışma sonunda 1. olan Çiftlikköy Diriliş Anadolu Lisesi Öğrencisi Zeynep Sena Akar’a yarım altın, 2. olan Yalova Termal Fen Lisesi öğrencisi Afranur Er’e çeyrek altın, 3. olan Yalova Anadolu Lisesi İmam Hatip Lisesi öğrencisi Özlem Keçici’ye gram altın verildi.

Haber/Fotoğraf: Kader Sarıgül