Dünya Bisiklet Birliği, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Altınova Belediyesi ve Salcano'nun sponsorluğunda yapılacak olan Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışları, 24 Mayıs 2015 Pazar günü start alıyor. Altınova Kent Ormanı’nda başlayacak ve aynı gün sona erecek olan ‘Salcano Yalova MTB Cup C2’, Uluslararası olimpik puan veren önemli bir yarışma.

 

Özel parkur

Yarışmada  sporcular olimpiyat sürecinde puan alıp, ülkelerini 2016’da Brezilya’nın Rio kentinde yapılacak olan olimpiyatlarda temsil etme hakkı kazanacaklar. Arazi Sürüşü (Cross-Country) yarış parkurunda, tüm yarışmacılar, aynı anda pedal basarak, yonca yaprağı formunda hazırlanmış parkurda tur sayısına göre yarışarak, bitiş çizgisine ilk geçen altın madalyanın sahibi olacak. Ön hazırlıkları Altınova Belediyesi’nin işbirliği ile tamamlanan parkurda, orman yolları, patikalardan ve toprak yollardan oluşan bir olimpik parkurda koşulacak.

 

“Gurur verici”

Rio Olimpiyatlarına gitmenin yolu Altınova’dan geçeceğini dile getiren Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu tür organizasyonlar ülkemiz ve kentimiz açısından büyük önem taşımaktadır. Böylesi bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için gurur verici bir olaydı” dedi.