Komisyon başkanı Fikri Işık’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda eğitimle ilgili genel konuların görüşüldü. Milli Eğitim Bakanı olduktan sonra Komisyon Üyeleri ile Komisyon toplantısında ilk kez bir araya gelen Bakan Avcı, Komisyon Başkanı olduğu dönemdeki çalışmaları yad etti, Komisyon mesai arkadaşları ile tekrardan bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

        Komisyon çalışmaları ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade eden Komisyon Üyesi, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu önemli ve yoğun gündemlerle çalışan Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor bakanlıklarının kanun ve tasarı tekliflerinin değerlendirildiği bir ihtisas komisyonudur. Komisyonumuz, bu üç bakanlığımıza özellikle de Milli Eğitim Bakanlığının gündemlerine dair konuları sırası ile görüşmektedir.

        Sayın Bakanımızın Komisyon Başkanı olduğu dönemlerde çok önemli çalışmalara imza attık, yeni dönemde yeni başkanımız Fikri Işık ile çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam etmekteyiz. Bu toplantıda da Sayın Bakanımızla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı ve ülke gündemine dair bir takım konularda değerlendirmede bulunduk” dedi.