Bu yılki 23 Mayıs'taki etkinlikler kapsamında, Küresel bir kampanya olan ‘Okul Dışarıda Günü’ dünyanın dört bir yanından binlerce okul, sınıflarını açık havaya taşıyarak derslerini oyun yoluyla işleyecek. 28 Mayıs'ta da ‘Dünya Oyun Oynama Günü’ etkinlikleri yapılacak.

   Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmen, öğrenci ve velilerinin Deprem Anıtı'nda düzenlediği etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çibir katıldı. İl Milli Eğitim Müdür Ali Tosun, burada yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 eğitim vizyonu kapsamında, çocuklarımıza dönük olmak üzere yürüttüğü çok yönlü çalışmalar içerisinde, ülke genelinde yürütülen söz konusu etkinlikle çocukların özelikle dijital bağımlılıklarının önüne geçilebileceğine vurgu yaptı.

Müdür Ali Tosun, miniklerin oyununa katıldı"

   İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmen, öğrenci ve velileri oyunun ve açık havanın çocuğun hayatındaki önemine dikkat çekmek ve oyunun çocukların en doğal hakkı olduğu vurgusunu yapmak amacıyla "Yağ Satarım Bal Satarım" oyunu oynadı.

Tosun, ‘Oyun hayatı, gerçek dünyayla hayal dünyası arasındaki köprü’

   Açık havada oyun oynamanın çocuk gelişimine katkısına ve çocuk için oyunun, bir eğlenme ve öğrenme kaynağı olduğuna vurgu yapan Müdür Ali Tosun, "Eğlenceli bir etkinlik olan ve çocukların ruhsal doyuma ulaşmasını sağlayan oyun, onların bedensel ve ahlak gelişimine de katkıda bulunarak iyi davranışlar ve alışkanlıklar kazandırmada yardımcı oluyor. Oyun; çocuğun hayatı, geleceği ve hayalleriyle baş başa kaldığı, gerçek dünyayla hayal dünyası arasındaki köprü" değerlendirmesini yaptı.

Tosun, ‘Her yerde oyun diyoruz’

  Çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmesinde dışarıda ve doğada oyunun önemli olduğundan bahseden Müdür Ali Tosun, "Çocuklar, dünyaya geldikleri andan itibaren her şeyi oyun olarak görür, oyunla öğrenir, oyunla büyür, oyunla kendini anlatır, oyunla mutlu olur... İşte bu yüzden "Her Yerde Oyun" diyoruz!" dedi.

  Velilerin de katılım gösterdiği oyunlar renkli görüntüler oluşturdu. Söz konusu etkinlikler resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında 29 Mayıs'a kadar devam edeceği belirtildi.