Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğünce yürütülen Trafikte Gençlik Hareketi Projesi kapsamında düzenlenen Trafikte Gençlik Fikirleri yarışması gereği; Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi Trafik Kulübü öğrencileri Grup Yol Yordam adıyla “Trafikte Ahlak” kampanyasını gerçekleştirdi.

Danışman Öğretmen Neşe Ulubay ve Grup Yol Yordam üyeleri Elif Kızılırmak,Elif Bektaş, Mehmet Doğukan Başokur, Muhammed Emre Aktaş, Alperen Sakallı kampanya çalışmaları kapsamında çeşitli etkinliklere imza attı. Kampanya paydaşları Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yalova Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Koru Belediyesi, Yalova İl Jandarma Komutanlığı, İl Trafik Müdürlüğü, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği, Yalova BJK, FB, GS Spor Kulübü Dernekleri, Yalova Minibüsçüler Odası, Arslan, Yol, Çınar sürücü kursları, Yalova Yemek Sanayi ve Radyo Gözde FM temsilcilerinin katıldığı kokteyl ve tanıtım toplantısında “Trafikte Ahlak” konusu aktarıldı. Trafik Kulübünün düzenlediği ücretsiz sürücü belgesi ödüllü trafik bilgi yarışmasında başarılı olan 10 öğrenciye ödül belgeleri verildi.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Sevim Göğez Orta Okulu öğrencileri trafik konusunda bilgilendirildi. Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğrenci velileri ve servis sürücülerinin temsilcileriyle okul konferans salonunda “Trafikte Ahlaki Değerler” konulu konferans düzenlendi.

Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Çınarcık Kavşağında, Atatürk İlkokulu önünde ve 15 Temmuz Şehitleri Kent Meydanında yayalara ve sürücülere broşür ve karanfil dağıtıldı. Ayrıca Star Avm, Kipa, Özdilek alışveriş merkezlerinde ve 15 Temmuz Şehitleri Kent meydanında öğrenciler tarafında “Trafikte Ahlak” konusuna dikkat çekmek için anketler yapıldı.

Grup Yol Yordam üyeleri, yapılan etkinliklerle geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, kampanyayla ilgili paydaşları bir araya getiren böylesine büyük ve çeşitli etkinliği düzenlemiş olmaktan büyük bir gurur ve memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

Haber: Sezgin Altınel / Fotoğraf: Yunus Ozan Söyler