Prefabrik binada eğitim görmelerine rağmen 2017 LYS’de yüzde 90’lık başarı elde eden Altınova Anadolu Lisesi öğrencileri, “Tek isteğimiz bize yakışır bir okul binası. Fiziki şartlarımız düzeldiğinde başarımız daha da artacak” dediler.

“YENİ BİNA YAPILACAK”

Anadolu Lisesinin mevcut binasının belediye tarafından tahsil edildiğini hatırlatan Başkan Oral, “Size yakışır modern bir binaya ihtiyaç var. Bununla ilgili çalışmayı başlattık. AK Parti İl Başkanımız Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti Altınova İlçe Başkanımız Hasan Zafer ile birlikte konunun takipçisiyiz. Milli Eğitim Bakanımızdan sözünü aldık. Anadolu Lisesi’ne yeni bina yapılacak. Bu konuda bize destek veren Fahri Hemşerimiz Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz ve bakanlık yetkililerine, AK Parti İl Başkanımız Yusuf Ziya Öztabak’a, AK Parti Yalova Milletvekilimiz Fikri Demirel’e, AK Parti Altınova İlçe Başkanımız Hasan Zafer’e teşekkür ediyorum” dedi.

“GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Oral, “Geçmişte olduğu gibi şimdi de okullarımızın her türlü sorunlarını, ihtiyaçlarını gidermek için gayret gösteriyoruz. Gençlere ve eğitime her zaman büyük önem verdik. Gençlerimiz bizim için çok önemli. Bir toplumun gelişişinde en önemli unsur eğitimdir. Biz de imkânlarımız çerçevesinde gençlerimize ve eğitim kurumlarımıza gereken desteği veriyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE GÖRSEL EĞİTİM

Okul yöneticileri ve öğretmenlerle de bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Altınova Belediyesi Konferans Salonu’nu zaman zaman cep sineması şeklinde öğrencilerimizin kullanımına açmayı düşünüyoruz. Öğrencilerimizin kültürel, eğitimsel bilgilerini arttırıcı filimler izletmek istiyoruz. Ancak ne tür materyallerin kullanılacağını biz bilemeyiz. Bununla ilgili İlçe Milli Eğitim olarak bir komisyon oluşturmanızı isteyeceğiz. Bu komisyon hangi görseli çocuklarımıza izleteceğimizi belirlemeli. Tüm öğrencilerimizin bu uygulamadan yararlanmasını hedefliyoruz. Bu çalışmayı yıl boyunca yapalım istiyoruz” ifadelerini kullandı.