Eğitime İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

  Üç oturumda gerçekleşen eğitimlerde, bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatılırken, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, hijyen, tüketilen ürünlerin etiketi ve 'Alo 174' gıda hattının önemine ilişkin bilgiler verildi.

  Öğrencilerin evde ve okulda dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi, 'fastfood' türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden uzak durmaları gerektiği anlatıldı.

  Düzenlenen eğitim çalışmasında tüketici olan öğrencilerin aynı zamanda birer denetçi olduğu, alışveriş yaparken sakıncalı gördükleri gıdaları 'Alo 174' gıda hattını arayarak bildirebilecekleri ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edildi.