Öğrencilere ‘Güvenli Gıda Eğitimi’ verildi

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli tarafından hazırlanan ‘Güvenli Gıda Eğitimi’ geçtiğimiz günlerde Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Öğrencilere ‘Güvenli Gıda Eğitimi’ verildi
elif1234
elif1234
08 Mayıs 2019 Çarşamba 16:59

  Eğitime İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

  Üç oturumda gerçekleşen eğitimlerde, bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatılırken, güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, hijyen, tüketilen ürünlerin etiketi ve 'Alo 174' gıda hattının önemine ilişkin bilgiler verildi.

  Öğrencilerin evde ve okulda dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi, 'fastfood' türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden uzak durmaları gerektiği anlatıldı.

  Düzenlenen eğitim çalışmasında tüketici olan öğrencilerin aynı zamanda birer denetçi olduğu, alışveriş yaparken sakıncalı gördükleri gıdaları 'Alo 174' gıda hattını arayarak bildirebilecekleri ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.