Yalova ili içerisinde çok çeşitli alanlarda olduğu gibi "hayvan hakları bilincinin toplumda oluşması" için sayısız proje ile çalışmalar yapan Hayvan Hakları Savunucusu Uğur Can Kalkan, havaların aşırı derecede yüksek olduğunu ve bizim etkilendiğimizden çok daha fazlasını sokaktaki hayvanların yaşadığını ve bunu hayvanların dile getiremediklerini belirtti.

Uğur Can Kalkan yaptığı yazılı açıklamada, “Merhametli olmak,mükemmel olmaktan çok daha iyidir. Sokak hayvanlarımıza sahip çıkmak insanlık görevimizdir.Özellikle dünden itibaren gezdiğim çoğu sokak ve caddelerde gerek ev önü gerekse iş yerlerinin önünde bir kap su konulduğunu görmekteyim.Bu çok sevindirici bir durum,zira bizler klima altlarına girmek için nasıl bir uğraş içindeyiz ancak sokak hayvanları böyle bir lükse maalesef sahip değil.” dedi. Ayrıca Kalkan, “Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed’ in (s.a.v), tüm canlılara su verilmesinde sevap olduğu sözleri ile bunun Yüce Dinimiz İslam’da da yer aldığı bilinerek gereği yapılmalıdır. %99’’u Müslüman olan bir toplumda hayvanların susuzluktan ölmesi utanç vericidir.” diyerek tüm Yalovalıları,duyarlı vatandaşları kapıların önüne, hayvanların erişeceği yerlere bir kap su konulmasını istedi.

 

  Öte yandan okullarda da hayvan hakları bilincinin oluşması için bir proje hazırlığı içinde olduklarını belirten Kalkan, “En kısa zamanda okullarımızda Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlüğü ile bir çalışma hazırlayacağız. Çocuklarımız hayvan haklarının ve hayvan sevgisinin bilincine varacaklardır.” dedi.

 

  Hayvan Hakları Savunucu Uğur Can Kalkan,sokaklarda yaşama mücadelesi veren sokak hayvanları için rutin olarak Yalova Belediyesi desteğiyle anonslar yaptıklarını ve duyarlılık için vatandaşları uyardıklarını belirtti. Kalkan, “Yaralı bir hayvan gördüğünüzde ya da kısırlaştırma yapılmasını istediğiniz hayvanlar için ALO BELEDİYE hattına yapacağınız bildirimde gerekli işlem gerçekleştirilecektir.” diye konuştu.