Yalova Merkez’de bulunan Özel İlkyaz Anaokulu Oyun Evi’nde, çağımızın hastalığı teknoloji bağımlılığına karşı çocukların sosyalleşmesinin amaçlandığını belirten Kurucu Müdürler Semiha Karayavuz ve Hatice Çiçek çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundular.

 

Çok fazla televizyon izleyen, oyuncaklarını paylaşmayan, her şeye itiraz eden, sık sık inatlaşan, arkadaşı bulunmayan, utangaç olan ve kimseye yaklaşmayan çocukların oyun grubuna başlama zamanı geldiğini belirten yetkililer, haftanın 3 ile 5 günü arasında oyun gruplarında uzman öğretmenler eşliğinde sosyalleşme faaliyetleri yapıldığını belirttiler.

 

Çocukların kendi yaşıtları ile beraber oturmayı, beklemeyi, paylaşmayı ve hayırı öğrenmesi gerektiğini söyleyen Karayavuz ve Çiçek; “Şehir hayatının en büyük dezavantajı çocukların yalnız büyümeleridir. Sizin istediğiniz zamanlarda çocuklarınızla uzman öğretmenler eşliğinde ilgileniyor, onlarla oyunlar oynuyoruz. Keyifli oyuncaklar eşliğinde tiyatro, kukla, puzzle ve kitap günleri ile çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. Ayrıca çocukların arkadaşlarıyla beraber kutladığı doğum günü partileri de organize ediyoruz. Daha detaylı bilgi almak isteyenler, 0226 812 34 10 nolu telefon numarasından bizlere ulaşabilirler” diye konuştular.