Üniversitemizin rektör yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım ileri polimerik malzemelerin kullanım alanları hakkında detaylı bilgi verdi. Endüstride yaygın olarak kullanılan ileri polimerik malzemelerin çeşitlerini sıralayan Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım bu malzemeler hayatımızda giderek önem arz ettiğini ve ar-ge çalışmalarıyla bu malzemelerin hayatımızda daha fazla yer alacağını söyledi.

   Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan ise polimer üzerine yapılacak çalışmaların il ve ülke için önemli olduğuna vurguladı.

 YTSO Başkan Yardımcısı Birol Önderoğlu ise sektörün içinde biri olarak çalıştayı önemsediğini belirtti. Polimer konusunda önemli gelişimler sağlanabileceğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Üniversite-sanayi işbirliği önemli. Var olan kaynaklarla teknoloji üretilemez. İyi akademisyenler Yalova Üniversitesine çekilmeli. Yalova bir cazibe merkezi yapılabilir. Buna çok müsait bir iliz. Bu teknoloji Türkiye'de üretilebilir. Bu teknolojiye sahip olmamız şart. Polimer teknolojisinin Yalova'da üretilebilir olması için hepimizin çalışması gerekiyor. Buna karbon elyaf da eklenebilir."

Çalıştayda katkılarından dolayı Önderoğlu'na Rektör Prof. Dr. Eruslu, teşekkür belgesi takdim etti.