Şehit Murat Doğan Kütüphanesi açılışına Vali Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimler Derneği Yalova İl Başkanı Mustafa Ürkmez, Yalova Abdülhamid Han Ortaokulu Müdürü Cengiz Göktürk ve Şehit Murat Doğan’ın ailesi katıldı.

  İl Koordinatörleri; Yalova Gazeteciler Derneği İl Sekreteri ve Çınarcık Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emine Ballı, Şehit Kütüphaneleri Yalova Gönüllüleri İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Yalova İl Başkanı Orhan İnedin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova İl Başkanı Şakir Güner, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimler Derneği Yalova İl Başkanı Mustafa Ürkmez, Eğitimci Esra Karaduman, Koray Yüksel’dir.

  Program, Şehit Murat Doğan’ın hayatının okunması ile başladı. Şehit Kütüphaneleri Yalova Gönüllüleri İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız’ın konuşması ile devam etti. Şehidin ailesine ve hayırseverlere teşekkür takdiminden sonra kütüphane açılışı gerçekleşti.

Yıldız, ‘175 kütüphane çalışması yapıldı’

  Konuşmasına teşekkür ederek başlayan Şehit Kütüphaneleri Yalova Gönüllüleri İl Koordinatörü Erdoğan Yıldız, “Bugün bu eğitim yuvamızın çatısı altında, bizler için kutsal olan şehitlik mertebesine ulaşmış bir kardeşimizi anmak ve yine eğitim, irfan adına en önemli katkıyı sağlayan aynı zamanda şehidimizin ismini taşıyacak olan kütüphanemizin açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yalova’da şahsımın koordinatörlüğünü yaptığı ikinci kütüphanenin açılışında olmak benim için ayrı bir önem ve anlam ifade ediyor.

   Şehit Kütüphaneleri Gönüllüleri olarak bizler, aziz Şehitlerimizin adlarını yaşatmak için kütüphaneler ve okuma salonları kurmak amacıyla ülkemizde her yaştan ve her meslekten insanlarla bir araya geliyoruz. Şehit Kütüphaneleri olarak ülke çapında şehidimizin adını taşıyan 175 kütüphane çalışması yapıldı” dedi.

  Şehidin annesi Saime Sevgi Yaren, babası Hacı dursun Doğan, kardeşleri Fatih Önder Doğan ve Ebru Doğan Bektaş’a ve Erdoğan Yıldız’a Vali Muammer Erol çiçek takdim ederek plaket verdi.

  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Şehit Kütüphaneleri Gönüllülerine, teşekkür belgelerini takdim etti.

  Şehit Murat Doğan Kütüphanesi açılış kurdelesi kesilip kütüphane gezildikten sonra program son buldu.

Şehit Murat Doğan kimdir?

  Şehit Murat Doğan, 1 Mayıs 1974 tarihinde Gümüşhane iline bağlı aslanca köyünde üç kardeşin en büyüğü olarak dünyaya geldi. Babasının işi gereği Yalova’ya taşınan Doğan, eğitimine Güneyköy İlkokulu’nda başladı. İlkokulu bitirdikten sonra erken yaşta iş hayatına atıldı. Aynı zamanda amatör futbolcu olarak Yalovaspor’da oynadı.

  Askerliğini ilk olarak acemi birliği olan Manisa Kırkağaç’ta yaptı. Üç aylık eğitimini tamamladıktan sonra Hakkari Şemdinli Jandarma Komando Tabur Komutanlığına katıldı.

  Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapılan operasyonlarda başarı ile görev yaptı. 13 Haziran 1995 tarihinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehadet mertebesine erişti.

  Şehit Murat Doğan, Yalova’da düzenlenen askeri törenle merkeze bağlı Güneyköy’de defnedildi.

Haber/Fotoğraf: Yasemen Yeter