Programa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz, Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, etkinliğe katkı veren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sosyal hizmette fark

   Program öncesinde öğrencilerin hazırladıkları poster sunumlarının görsellerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından 15 Temmuz Konferans Salonu’ndaki programa geçildi. Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Musa Şahin, Sosyal Hizmet bölümünün Yalova Üniversitesi ile birlikte onuncu yılına girmiş olduğunu ifade ederek ülkemizin sosyal hizmet alanındaki ihtiyaçlarına cevap verebilecek kapasite ve kabiliyette öğrenciler yetiştirdiklerini, bu alanda ülke genelindeki üniversiteler arasında sosyal hizmet alanında fark oluşturduklarını ifade etti. Sosyal Hizmet bölümü olarak diğer üniversitelerle yarış içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Şahin bu yıl 6. kez düzenledikleri tez poster sunum etkinliği ile öğrencilere mesleki tecrübe, poster tez sunumu ve bildiri hazırlama becerisi kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti

Sosyal Hizmet Bölümü yüz akımız

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da konuşmasında Sosyal Hizmet bölümünün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yüz akı bölümlerinden biri olduğunu ifade etti. “Sosyal Hizmet bize yaşamayı sevdirir, yaşamımız boyunca karşılaştığımız bütün sorunlarla başa çıkmayı sosyal hizmet çalışanlarının desteği ile başarırız” diyen Prof. Dr. Kızıltoprak Sosyal Hizmet Bölümü 6. Poster Tez Sunum ve Bilim Şöleni’nin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve programa katılanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Amacımız farkındalık oluşturmak

    Sosyal Hizmet bölümü 6. Poster Tez Sunum ve Bilim Şöleni kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren etkinlik koordinatörü Sosyal Hizmet bölümü Öğretim Görevlisi Metin Öksüz de toplumda yaşanan sosyal sorunlar ve dezavantajlarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Bu kapsamda 34 grup ve 25 paydaş ile birlikte 102 farklı tez poster çalışma gerçekleştirildiğini belirten Öksüz bu çalışmaları yürüten öğrencilere onlara destek veren akademisyenlere ve dış paydaşlara teşekkür etti.

Dünyadaki sosyal rahatsızlıklar sosyal sağlık çalışanlarıyla aşılacaktır

   Yapılan konuşmaların ardından çalışmalara destek veren kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Teşekkür belgelerinin takdimini ardından da İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tomanbay’ın konferansına geçildi. Prof. Dr. Tomanbay konuşmasında sosyal hizmet kavramının ikinci dünya savaşı sonrası gelişmeye başladığını ifade etti. Ülkemizde özelikle son yıllarda sosyal hizmetin öneminin anlaşılmaya başlandığını ifade eden Tomanbay, Yalova Üniversitesi’nde yapılan bu etkinliğin kamu-üniversite ve sivili toplum kuruluşlarının sosyal hizmet alanındaki işbirliğine mükemmel bir örnek teşkil ettiğini ifade etti. Sağlığın genel bir tanımını yapan Prof. Dr. İlhan Tomanbay, “Sağlıklı olmak sadece bedensel değil,  ruhsal ve sosyal olarak da sağlıklı olmaktır. Dünya genelinde sağlık problemleri oransal olarak ifade edildiğinde yüzde onu bedensel,  yüzde yirmisi ruhsal, yüzde yetmişi de sosyal rahatsızlıklardan oluşmaktadır” ifadesini kullandı.  Dünyanın sürekli değişim içinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Tomanbay, sürekli devam eden toplumsal değişim ve dönüşümlerin bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini önleyecek olanların da sosyal hizmet bölümlerinden mezun olacak olan ve kendilerine sosyal sağlık çalışanı diyeceğimiz kişiler olduğunu ifade etti.

    2 gün boyunca devam edecek olan etkinlikte İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tomanbay’ın konferansının ardından bildiri sunumlarına geçildi.