Kitap okuma alışkanlığının öneminin vurgulandığı etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; “Okumak, anlamak ve geleceği yakalamak için başlattığımız bu proje ile hem siz değerli anne babaları hem göz bebeği öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarını amaçladık. 2023 eğitim vizyonumuzun; okuyan, anlayan ve geleceği tasarlayan öğrenciler yetiştirmek hedefine yönelik başlattığımız 7’den 77’ye kitap okuma projesini gerçekleştirmekteyiz. Kitap okuma farkındalığı ile okuyan, yazan, düşünen, milli, manevi değerlere bağlı vatanını, milletini seven ülkesi için teknoloji üreten nesiller yetiştirme hedefindeyiz. Sevgili öğrenciler akademik başarınızın artması için kitap okumaya daha fazla önem vermenizi tavsiye ediyorum. Yeni eğitim sistemimiz test çözen değil, sorun çözen nesiller arzu etmektedir. Vizyonumuzun bu doğrultusunda anlayan ve sorun çözen öğrenciler başarılı olacaktır. Mutlu çocuklar, güçlü Türkiye sloganı ile projemizin herkese katkı sunacağını umut ediyor, okuma kültürümüzün artmasını diliyorum. Katılanlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Projemize başlaması için bizleri yönlendiren Sayın Valimize, eğitim camiasına yakın ilgi gösterip, yanımızda olan Sayın Milletvekilimize ve siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Daha sonra Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova AK Parti Milletvekili Meliha Akyol,Yalova Belediye Başkan Vekili Adil Ürekli ve AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar öğrenciler ile birlikte kitap okudu.

Öğrencilerden Mehmetçiğe mesaj

Öğrenciler Barış Pınarı Operasyonu’nda görev alana Mehmetçiğe “Yalova’dan Barış Pınarı Harekâtındaki Mehmetçiğe sevgiler” mesajı ile sevgilerini dile getirdiler.