24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları Meydanı'nda İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman’ın Cumhuriyet Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Tören ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programla devam etti.
 
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova Belediye Başkanı, Yakup Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Ak Parti Yalova Milletvekillisi Temel Coşkun, İl Emniyet Müdürü Selim Akyıldız, Garnizon komutanı Kıdemli Albay Ünsal Soykan ve Çeşitli Sivil Toplum örgütleri ile öğretmenler katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in görüntülü kutlama mesajı izlendi. Programda göreve başlayan öğretmenler adına Muteber Çağlayan, emekliye ayrılan öğretmenler adına ise Niyazi Togay birer konuşma yaptı.

 
Milli Eğitim Müdürü Yurtman, burada yaptığı konuşmada, gelecek nesillerin yetişmesinde öğretmenlerin üzerine büyük görev düştüğünü söyleyerek şunları dedi
 “ Geleceğin Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Bilim adamları, yöneticiler sizlerin sınıflarınızda çıkacaktır. Sizler bu ülkenin geleceğini inşa etmenin görevini yapmaktasınız. Her öğrenciye bir değer olarak bakmalısınız, sınıflarınızdaki farklılıkları birer zenginlik olarak görmeniz, tek tip ve bir birinin kopyası olan öğrenciler yerine çağın ruhunu okuyan bilen ve analitik düşünmeyi davranış haline getirmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı ve bu değerleri evrensel değerler haline getirmiş, kendisine güvenen bir nesil yetiştirmelisiniz” dedi.
 
“YALOVA EĞİTİMDE ÖNCÜ BİR KENT OLMUŞTUR”
 
 
Ak Parti Yalova Milletvekillisi Temel Coşkun ise Yalova’nın Eğitimdeki başarısının tartışılmaz bir yere geldiğini değinerek “ Yalova’mızın eğitimdeki başarısı tartışılmaz seviyeye geldiğini bu anlamda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz. Yalova eğitimde öncü bir kent olmuştur. 81 il arasında dikkat çekilecek bir konuma gelmiştir. Sayın Valimizle birlikte ünümüzdeki aylarda Yalova’mızda Eğitim şurasını yapacağız ilimizin eğitim envanterini çıkarak başarı grafiğini çıkartacağız” dedi. Daha sonra, öğretmenlerinin sorunlarına değinen Coşkun, “Değerli arkadaşlar biliyorum elbette talebeleriniz var ihtiyaçlarınız var samimi bir arkadaşınız olarak şunları söyleyeyim kendi özel dünyamızda bile her şey dört dörtlük olmuyor şunu belirtmek istiyorum yaşadığımız zorluklara rağmen iyi bir yerdeyiz. Ben fırsat buldukça TBMM’de bunları dile getiriyorum” dedi.
 
 
Vali Esengül Civelek ise, toplumun öğretmenlere çok şey borçlu olduğunun altını çizerek “ Bir Ülkenin refahı, mutluluğu, huzurlu kılmayı ve küresel ölçekte rekabet gücüne sahip olması, karar verme, problem çözme becerisi gelişmiş evrensel derlere sahip bireylerin varlığına bağlıdır çünkü milletler geleceklerini yeni nesillerin eğitimine vererek garanti altına alırlar” dedi.
 Konuşmaların ardından emekli olan öğretmenler hizmet şeref belgelerini Civelek'ten alarak uğurlandı. Stajyer öğretmenler ise Türk bayrağına el basarak yemin edip öğretmenlik mesleğine ilk adımı attı. Ardında öğretmenlerden oluşan Yalova öğretmenler Müzik Grubu’nun müzik dinletisiyle son buldu.
Haber-Foto Halil Fidan