Öğrencilere okumayı sevdirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak ve okudukları kitapların yazarları ile tanışmalarını sağlamak amacıyla İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yazarlarla Buluşma Etkinliği” projesinin Kasım ayı konuğu Yazar Sevim Ak’tı. Yazarlar ile öğrencilerin buluştuğu söyleşi; Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

  Etkinliğe, İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Müdür Yardımcısı Hüseyin Çibir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yazara ait “Horoz Adam ve Korsan” isimli kitabı okuyarak gelen öğrenciler, hazırladıkları sorular ile yazarla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

  Söyleşinin sonunda kapanış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun; “Öğrencilerin kitap okuma bilincini geliştirmek ve okudukları kitapların yazarları ile tanışmalarını sağlamak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından başlatılan proje bu yıl da devam ediyor. Yazarlarla Buluşma Etkinliği Projesi ile anlayarak okuma alışkanlığını kazanmış, iyi insan olma özelliklerine sahip, milli ve manevi değerlerle donanmış, okuduğunu anlayan, sorgulayan, iyi şeyler yapmayı hedeflemiş, vatanını bayrağını seven nesiller yetişmesine, öğrenmeye katkıda bulunmaktır” dedi.

  Söyleşinin ardından öğrencilerin yanlarında getirdikleri kitapları imzalayan Yazar Sevim Ak; öğretmen ve öğrenciler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu, başta İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Ali Tosun olmak üzere söyleşinin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini ifade etti.