İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, yarıyıl tatili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. “Tatil sürecinin ardından tüm enerjimizle yeniden buluşalım.” diyen Yeniyol:

“2021-2022 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini bugün itibariyle tamamlamış bulunuyoruz. Kıymetli meslektaşlarım başta olmak üzere tüm eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve değerli velilerimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Uzun bir ayrılık döneminin ardından sizlere kavuşmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadığımız bir dönemi geride bıraktık. Parıldayan gözlerinizi okul bahçelerimizde, koridorlarımızda ve sınıflarımızda görmek, mesleğimizi yapmanın şevkini arttırmaktadır. Eğitim ve öğretim süreci içerisinde gerek fiziksel gerek zihinsel olarak yaşadığınız yorgunluğunuzu atacağınız bol gezmeli, bol eğlenceli, bol oyunlu bir ara tatil dilerim.

Kıymetli Meslektaşlarım,

Öğretmenlik mesleğini icra etmek her dönem meşakkatli olmuştur. Neticede insan yetiştirmenin sorumluluğunu omuzlarınızda taşıyorsunuz. Bu sorumluluğun gerektirdiği planlı ve özverili çalışmalarınızı, her zaman takdirle karşılamaktayız. Özellikle, salgın sürecinin çalkantılı döneminde, yüz yüze eğitimin sorunsuz bir şekilde sürmesi için göstermiş olduğunuz çalışmalarınızın karşılığını vermek elbette mümkün değildir. Sayın Bakanımız tarafından sizlere verilecek olan "Başarı Belgeleri" okullarımızın açık kalması konusunda göstermiş olduğunuz üstün gayretin bir karşılığı olacaktır.

Bakanlığımız tarafından, siz değerli öğretmenlerimizin meslekî ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla oluşturulan Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ara tatilde hizmetinizde olacaktır. Öğretmenlerimizin MEBBİS ya da e-devlet şifreleriyle kolayca ulaşabileceği ve seminerlerini tamamlayabileceği bir ağ sayesinde öğretmenlerimiz 9 farklı konuda kolayca eğitim alabilecek, seminerlerini tamamlayan öğretmenlerimiz MEBBİS üzerinden e-sertifikalarına sahip olabileceklerdir. Tüm meslektaşlarımı bu kıymetli eğitimlerden istifade etmeye davet ediyorum. Öğretmenlik mesleğinin sürekli bir öğrenme süreci olduğunu göstermenizden dolayı şimdiden sizlere teşekkür ediyorum.

Değerli Veliler,

Veli olmak, yaşam boyu evladının yanında olmak, evladının iyiliği için fedakârlıklarda bulunmaktır. Her bir velimiz, öğrencisinin en iyi ve en donanımlı şekilde eğitim-öğretim süreçlerinden faydalanmasını istemekte ve bu amaç için çabalamaktadır. Sizsiz bir öğrenme süreci, sizsiz bir eğitim hayatı düşünülemez. Ara tatilde çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz etkili ve verimli zamanlar, bu eğitim-öğretim sürecinin bir parçasıdır.

Kıymetli Meslektaşlarım, Sevgili Öğrencilerim,

Bu duygu ve düşüncelerle bir eğitim-öğretim döneminin sonuna erişmenin mutluluğu ve huzuru ile dinlendiğimiz ve gelişmeye devam ettiğimiz bir tatil sürecinin ardından tüm enerjimizle yeniden buluşmak üzere hepinize esenlikler ve iyi tatiller diliyorum.” dedi.