1959 yılında faaliyete başlayan ve Yalova’nın en eski derneği olan Yalova Merkez Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği, Tuğrul Şener Spor Tesisleri’nin yan tarafında yer alan yeni binasında düzenlenen törenle hizmet vermeye başladı. Protokolün yanı sıra dernek üyelerinin de yoğun ilgi gösterdiği derneğin açılış konuşmasını Yalova Merkez Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Gökhan Bitirim gerçekleştirdi. Böyle bir hizmet binasının yıllardır özlemini çektiklerini dile getiren Dernek Başkanı Bitirim konuşmasında, "1959 senesinde Yalova'nın ilk kurulan dernek olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Bugün burada yeni dernek binamızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu binayı bize kazandıran Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal'a tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Biz hep böyle modern bir binanın eksikliğini duyduk. Bugün Yalova'nın en eski derneği olarak yıllardır hayal ettiğimiz o binaya kavuşuyoruz" dedi.

Dernek Başkanı Gökhan Bitirim'in ardından açılışa katılanlara seslenen Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ise şunları dile getirdi; "Avcılarımızın yeni bir mekan ihtiyacı vardı. Bizde acele etmeden bu derneğimize yakışacak kalıcı bir bina yapmak istedik. Burada avcılarımıza güzel bir dernek binası kazandırıldı. Avcılarımızın da artık burayı sahipleneceklerini düşünüyorum. Yine bu binanın arkasında mahalledeki kadınlarımız için Karanfil Evimiz, yan tarafında da çocuklarımız için bir oyun parkı var. Çok güzel bir mekan oluşturuldu. Hem mahallemize hem de avcılarımıza hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından Dernek binasının açılışını Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Yalova Merkez Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Gökhan Bitirim birlikte gerçekleştirdiler. Açılışın ardından Başkan Koçal, binayı dolaşarak Dernek Başkanı Bitirim’den bilgiler aldı.