Çelebi, MOKAMP’ın, halkın ücretsiz gidebileceği, yazın ağaç gölgesinde oturabileceği, gerektiğinde kahvaltısını yapabileceği, mini bir mesire yeri olarak hizmet verilmesi gerektiğini söyledi.

Mecliste gündeme gelen Mokamp’ın dörde bölünerek kiralanma isteğinin, halkı mağdur edeceğini söyleyen Çelebi, ‘Halkın Çiftlikköy’de ücretsiz gidebileceği tek yer burası. Buranın da kiralanması halkın sahilden dışlanması anlamına gelir. Özellikle yoğun nüfusun ikamet ettiği sahilde böyle bir yerin özelleştirilmesi, halkı mağdur eder. Belediyeciliğin kar mantığıyla değil, sosyal belediyecilik ve hizmet mantığıyla hareket etmesi gerek. Buranın bakımsızlığını ve güvenliğini, belediye yapamayacak güçte olduğunu düşünüyorum’ dedi.

Çelebi, “MOKAMP’ın daha modern ve cazip hale getirilerek, halkın yaz ve kış aylarında ücretsiz kullanabileceği bir duruma dönüştürülmesi gerekir. Daha önce otel yapımı gündeme gelmişti. Halk bu düşünceye de karşı çıkmıştı. Belediyenin tüm tesislerinin özelleştirilmesi, belediyeye gelir sağlayabilir, ancak halkın yararlanamayacağı fahiş fiyatla, hizmet veren tesisler olarak hizmet vermektedir. Belediye Kültür Merkezinde bir dernek kongresini yapacak olsa iki saatlik bir toplantı için 250 TL ödemek zorundadır. Bayraktepe tesisi, spor tesisleri halkın ne kadar faydalandığı yerlerdir. Bunun yorumunu halk yapsın. Özel mülkiyetlerle bu tesisler arasında halkın yararı açısından ne fark vardır bilemiyorum. Bundan dolayı hiç olmazsa MOKAMP’a dokunulmasın.  Olduğu gibi kalsa bile halk burayı 6 -7 ay ücretsiz kullanabilmektedir” dedi.

   Çelebi, ‘İlçede Ziraat Bankası’nın açılma sürecinde banka yetkililerinin, en kısa zamanda bankayı hizmete geçirmek için hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Bu yıl yeni açılan İmam Hatip Okulu’nun, geçici binadan kurtulması için çalışmaların sürdürülmesi gerek. Gelecek yıla İmam Hatip Okulu’nun yeni yerinde hizmet vermesi için yapılan çalışmaları takip edeceğiz’ dedi.