Yalova Mag-Der Saffet Çam Ortaokulunda sınıflarda eğitim öncesi okul idaresi ve öğretmenlerle bir toplantı yapıldı. Toplantıda okul idaresinin ve öğretmenlerin deprem öncesi neler yapmaları, deprem anında sınıflarda öğrencilere neler yaptırmaları ve deprem bittikten sonra sınıfların tahliyesi ve dışarıda toplanma bölgelerinde neler yapılmalı konularında bilgilendirme yapıldı.

Yalova Mag-Der’in SaffetÇam Ortaokulunda sınıflarda deprem anında davranış biçimleri ve yapılacaklarla ilgili Mag eğitmenleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim bitiminde Okul İdaresiyle bir toplantı yapıldı. Hazır olan tahliye planları okul müdürü tarafından ekibimize anlatıldı.

 Deprem sarsıntısı başlangıcında sınıflarda neler yapılması konusunda( ÇÖK, KAPAN VE TUTUN) pozisyonu alarak depremin geçmesini beklemeleri,  deprem bittikten sonra öğretmen ve sınıf başkanı nezaretinde sınıfları sakin ve kargaşaya meydan vermeden okul bahçesinde ki toplanma bölgelerine gitmeleri anlatıldı. Deprem anında doğru davranış şekilleri okul dışında evlerde depreme yakalanma durumunda neler yapılacağı anlatıldı.

Deprem tahliyesi sonrasında okul bahçesinde tahliye planında belirtilmiş toplanma alanlarında öğretmen ve idareciler eşliğinde toplanmaları. Sınıf başkanları ve öğretmenlerin sınıflarının yoklamalarını almaları eksikleri okul idaresine bildirmeleri söylendi.

Binada mahsur kalan öğrenci olursa tespitinden sonra Sivil Savunma Kulübü öğretmen ve öğrencilerinin neler yapması gerektiği anlatıldı.

Eğitimlerimiz devam edecek

Yalova Mag-Der Dernek Başkanı Sabri Karaçam, Saffet Çam Ortaokulunda yapılan eğitimin ardından; “2017 Yılında okul afet bilinç eğitimleri devam edecek. 2016 Yılında 35 okulumuzda 14.300 öğrenciye ulaşmıştık. 2017 yılında hedefimiz 20 bini aşmak olacaktır”dedi.

Hedefimiz halkı eğitmek

Konuşmasını devamında Karaçam; “MAG-DER olarak ilk hedefimiz halkı eğitmek. MAG-DER olarak görevimiz sadece arama-kurtarma çalışmalarına katılmak değil aksine, ilk hedefimiz halkı, okullarda ise öğrencileri eğitmektir. Afete hazırlık ve afet anında göstermeleri gereken davranış şekilleri açısından bilgilendirmektir. İsteyen ailelere, topluluklara gidip yerinde temel Afet Bilinç Eğitimi veriyoruz.

Saffet Çam Ortaokulunda Eğitmen Mag arkadaşlarıma, Eğitimi organize eden Okul Müdürümüz Cafer Akgün’e ve İrfan Kayaş Hocamıza, okul idaresine; öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz”dedi.