Dopingle mücadele konusunda spor camiasına mesaj veren Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, ‘’Doping, sporcunun yarışma sırasında fiziksel ve zihinsel performansını arttırmak amacı ile "Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından yasaklanmış madde veya yöntemlerin sporcu tarafından bilinçli veya bilinçsiz olarak kullanımı" olarak tanımlanmaktadır. Doping hem haksız rekabete zemin hazırlaması, hem de sporcu

sağlığını kısa ve uzun süreli olarak bozar ve hatta olası ölüm risklerinin oluşmasına

neden olmasından dolayı spor etiğine aykırıdır. Geçen yıl müsabakalarımızda yaptığımız testler sonucunda dopingli çıkan sporcularla 2014 yılı verilerine göre baktığımızda, doping kullanmaktan yakalanan ve ceza alan sporcu sayısının 4’te bire düştüğünü gördük’’ dedi.

         Doping ticareti yapan ve gençleri zehirleyen kişiler caydırıcı cezaların olması gerektiğine dikkat çeken Kurt, ‘’İl temsilcileri aracılığıyla ülke genelinde vücut geliştirme ve fitness hizmeti verilen tesisleri denetleyerek bir rapor hazırladık. İnsanların, federasyonun yetiştirdiği antrenörler tarafından hijyenik ortamlarda çalıştırılmasını amaçladık.

Ruhsatı ve antrenörü bulunmayan tesislerin işletmecileriyle ilgili yasal işlem başlatılacak. İnternet üzerinden ya da bire bir doping satışı yapan ve yurt dışından ülkemize bu maddeleri sokan kişileri tespit ediyoruz. Çok yakında tamamlayacağımız bu dosyayı, yetkili kurumlara ileteceğiz’’ diye konuştu.