31 Mart Mahalli Seçimleri hafta sonu yapıldı. Yalova’da ‘bu seçimin galibi hangi siyasi parti diye sorarsanız’, bu seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi’dir diyebilirim.

‘Neden Cumhuriyet Halk Partisi Yalova’da başarılı oldu?’ sorusuna verilecek en güzel cevap, ayrıştıran değil KUCAKLAYAN, sevmeyen değil SEVEN, seçmenden kaçan değil İLETİŞİM İÇİNDE OLAN, kibirli değil SAMİMİ OLAN adaylarla seçmen karşısına çıkarsanız seçim de kazanırsınız, vatandaşın gönlünü de…

17 Yıldır Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtından belediye başkanı, milletvekili, belediye ve il genel meclisi olanlar, artık o dönem bitti…

AK Parti’nin iktidar nimetini hovardaca harcayarak, kişiliğiniz ve duruşunuzla aday olduğunuz makamlar için artı bir yönünüz yoksa, seçmenin gönlünü girmeyi başaramıyorsanız, seçim kazanmanız imkansızdır.

Yalova Belediye Başkanlığını kazanan Vefa Salman çok başarılı bir belediye başkanı mıydı sizce?

Seçmeni ile iletişimi olmasaydı, her kesimi kucaklayan bir duruş sergilemesiydi, rakibi Yusuf Ziya Öztabak’ın 5 yıl boyunca AK Parti İl Başkanlığında kibirli duruşu olmasaydı, Yalova tarihine geçecek (üst üste 2 defa) aynı parti CHP’den Yalova Belediye Başkanı seçilebilir miydi?  

    Nedim Güler Çiftlikköy’de seçim kazanamadı ama söylemleri, ekibi, 3 ay boyunca seçmen ile kurduğu iletişim CHP’ye Çiftlikköy’de tarihinin en büyük oy almasına sebep olmadı mı?

‘O benim çırağımdır’ söylemi ile karşılaştığı Çiftlikköy ilçesinde 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Metin Dağ’ı ikiye katlamadı mı?

Çınarcık ilçesinde seçimi 16 oy ile kaybeden geçmiş son 5 yılın Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, ilçenin ‘Gülen Yüzü’ değil miydi?

Armutlu da CHP’nin en başarılı seçim dönemi Ali Çetinkaya’nın Armutlu Belediye Başkan Adayı olduğu 31 Mart 2019 Mahalli Seçim dönemi olmadı mı?

Altınova’da, CHP Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca neden bu kadar başarılı oldu? Altınova’nın beldeleri; ‘Tavşanlı, Subaşı ve Kaytazdere’de, AK Parti neden seçimleri kazanamadı?’ sorusunu kendisine soran AK Parti davasının gerçek savunucuları neredeler?

Armutlu ilçesinde AK Parti neden belediye başkanlığını kaybetti?

Teşvikiye beldesi, (AK Parti Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün doğduğu, büyüdüğü memleket) neden AK Parti’nin kalesi denile bilinecek bu küçük beldede seçim kaybedildi?

Bu sonuçların bana göre suçluları, en başta Yalova’da geçen dönem Yalova Milletvekilliği yapan başta Fikri Demirel, İl Genel Meclis Başkanlığı yapan Yaşar Demirel, son 5 yılın eski Yalova AK Parti İl Başkanı Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, Altınova AK Parti’nin hala ilçe başkanlığı koltuğunu meşgul eden Hasan Zafer gibi mevki ve makam gördükten sonra vatandaşa tepeden bakan, güç zehirlenmesi yaşayan AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’a zarar veren siyasetçiler diyemiyorum (POLİTİKACILARDIR)…