Yalova’da bu hafta gündemdeki konu, eski Yalova Valisi Sn. Tuğba Yılmaz’ın vedası, yeni Yalova Valisi Sn. Muammer Erol’un göreve başlamasıydı.

  Sn. Tuğba Yılmaz’ın 2.5 yıl görev yaptığı Yalova Valiliği, 5 Kasım 2018 tarihi itibariyle sona erdi. Sn. Yılmaz’ın Yalova medyası ile diyaloğu hiçbir zaman istenilen ve arzulanan seviyede olmadı.

  Kendi açımdan bunun tek nedeni iktidar partisinde o dönem milletvekili olan ve il genel meclis başkanlığı koltuğunda sayılı günleri kalan zatlar hakkında yaptığım eleştirisel yazılardan kaynaklandığıdır.

  Bundan 4 ay önce vekil, şimdilerde vatandaş olan zat ile aynı dönemde görev yapan Sn. Tuğba Yılmaz’ın en büyük talihsizliği, ticari hayatlarında bir baltaya sap olamamış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vefalı duruşuyla, belli mevki ve makamlara seçilmiş, kendileri hakkında yapılan eleştirilere mevki ve makamlarını kullanarak her türlü pisliği yapan bu tür siyasetçilerle aynı dönemde görev yapması olmuştur.

  Valilik göreve başladıktan çok kısa süre sonra, kucağında ‘15 Temmuz Darbe Girişimi’ ve görev aldığı sürenin tamamına yakın bir bölümünü ise ‘Olağan Üstü Hal’ ile geçiren Sn. Tuğba Yılmaz’dan, çok başarılı bir Valilik dönemi beklemek de hayal olurdu.

 Bu olumsuzluklara rağmen, Yalova eski Valisi Sn. Tuğba Yılmaz’ın ciddiyeti, çalışkanlığı, manevi değerler ve vatan ve millet aşkıyla 2.5 yıl Yalova’ya elinden gelen hizmetleri yaptığı düşüncesindeyim. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim.

Yeni Valimiz Muammer Erol’dan bir ilk…

  Tuğba Yılmaz’dan boşalan Yalova Valiliği görevine atanan ve 5 Kasım 2018 Pazartesi günü Yalova Valiliği görevine başlayan, Sn. Muammer Erol’un Basın Mensupları Whatsapp Grubuna dahil olması, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak beni mutlu etti ve gururlandırdı.

  Vali Sn. Muammer Erol’dan basın mensubu olarak istediğimiz en önemli talep, Yalova’da kayıt dışı yayın yapan, gazete, dergi, haber sitesi, radyo ve TV’lerle mücadele edilmesidir.

 Yalova’da doğmuş, 23 yıldan bu yana bu kentte gazetecilik yapmakta, 9 yıldan bu yana da Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı, 2 yıldan bu yana 20 bin üyesi bulunan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini ifa etmekte olan bir gazeteci olarak acilen; Yalova Valiliği Basın Protokol Listesi’nin belli kriterlerle yeniden güncellenmesinin, Kontrol Kurulu’na mutlak surette Yalova Gazeteciler Cemiyeti üyesi Cumhurbaşkanlığı Sarı Basın Kart taşıyan üyelerimizden de yeni yıl başlangıcında yer almasının, Yalova Valiliği Basın Protokol Listesinde yer alan tüm yayınların,  adli olaylarda aynı dakikada bilgilendirilmelerinin, Yalova Valiliği bünyesinde görev yapan kurum müdürlerinin medya mensuplarına istedikleri bilgileri günün 24 saati içinde vermelerini, yeni Valimiz Sn. Muammer Erol’dan istiyoruz.

  Sn. Muammer Erol’a, Yalova Valiliği görevi hayırlı olsun. Yalova için hep beraber, kalıcı ve Muammer Erol’u her daim hatırlatacak hizmetler için başarılar diliyorum.