Kabak Tarator

3 adet kabak

3 dal taze soğan

5 yemek kaşığı süzme yoğurt

Çeyrek demet maydanoz

1 adet sarımsak

1 avuç ceviz

Kabakları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Taze soğanı, sarımsağı ve kabağı bir yemek kaşığı zeytinyağında 5-6 dakika soteliyoruz. Sonrasında süzme yoğurt, kıyılmış dereotu ve cevizi bir kapta karıştırıp soğumuş kabak harcını yoğurtla birleştiriyoruz. Üzerine biraz zeytinyağı ve ceviz ekleyerek servis yapınız.

Çilekli Semizotu Salatası

1 demet semizotu

10 adet çilek

4 yemek kaşığı lor peyniri

1 avuç ceviz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

½ limon suyu

1 tatlı nar ekşisi

Semizotunun yaprakları ayıklanır, üzerine 4 parçaya böldüğümüz çilekler ve lor peyniri eklenir. Sos için zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi ve tuz karıştırılır, servisten hemen önce salatanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Mantar Sote

15 adet mantar

1 adet soğan

2 adet domates

1 diş sarımsak

3 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Tencereye zeytinyağını ekleyip doğradığımız soğan, sarımsak, kırmızı ve yeşil biberi sırasıyla ekliyoruz ve soteliyoruz. Ardından ince ince dilimlediğimiz mantarları tavaya alıyoruz, bir iki dakika karıştırmadan bekliyoruz. Sonra mantarları ters düz edip rendelediğimiz domatesi ve baharatları ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.