Türkiye liginde üst düzeyde oynamış klas futbolcular futbola nasıl faydalı olabilir?

Ülkemizin Süper Lig’inde oynamış yada oynamakta olan klas oyuncuların tamamına yakını futbolu bıraktıktan sonra ya üst düzey profesyonel Takım Antrenörü olmak, ya da iyi bir TV kanalında Futbol yorumculuğu ya da bazıları Emre gibi TFF’da ama kendi gücüyle ama değişik ilişkiler ile görev alıyorlar. Almak istiyorlar, hakları ve kendi tercihleridir.

Ben başka bir pencereden bakmak istiyorum.

Ülkemizin en üst düzey oynayan futbolcularını bırakın, bu ülkede yedi ceddinize yetecek çok büyük paralar kazandınız. Günümüz Endüstriyel Futbolundan kazandığınız bu paralar ananızın ak sütü gibi helaldir gözü olanın gözü çıksın.

Benim derdim şu !

Ya biriniz ya da birleştiğinizde bir kaçınız deyin ki, ‘Şu Ülkenin çocuklarına yatırım yapalım’ bu işte temel çocuklardır. Ülkenin futbolunun durumu malum. Sonunda yine kazanmak olmasına rağmen, gelin geleceğimiz çocuklarımıza yatırım yapalım.

Ama nerde..!

Ülkemizde böylesi bir örnek yok. Yurt dışında bazı elit oyuncuların bu tür yatırım örneklerini biliyoruz.

Biz de sadece kendinden kaynaklanan bazı sıkıntıları olsa da, Altınorduspor Kulübü Başkanı Sayın Mehmet Seyit Özkan, Türk çocuklarına çağdaş yatırım yaparak yatırımlarıyla, Türkiye’de bir ilk olmaya devam ediyor. Bu gidişle başka da çıkacak yol yok. İnşallah onunda gardı düşmez yaşayıp görülecek.

Üst düzey Futbolcularımız maalesef hep almaya alışmışlar. Risk almaya, hiç niyetleri yok. Maalesef ki bu unutulmamalı. Kefenin cebi yok. Bu Dünya sadece şan-şöhret-para değildir. Bıraktıklarımız, sizi ve yaptıklarınızı anlatarak yasatacaktır.