Mel-Ay Medya Grup bünyesinde yıllardır yayınlanan gazetelerimiz, haber partallarında dijital olarak yayınlanan binlerce haberimiz ve 3 yıl önce BERDA Organizasyon Ticaret ve Ltd. Şti. bünyesinde yayın hayatına başlayan, TV YALOVA YouTube kanalından yaptığımız yüzlerce görüntülü haber ve programlar...

Her hafta çok önemli konukların ağırlandığı YALOVA TV stüdyolarında, kentin birçok önemli sorununu gündeme getirmeyi kendine vazife edinmiş; ben, ekibim ve gönüllülerimiz...

Yalova’nın siyaseti, sporu, sağlığı, eğitimi, sanatı, kültürü ve ticaretinde yaşanan olumlu-olumsuz bilgileri kent insanımız başta olmak üzere, tüm Türkiye’ye doğru ve hızlı bir şekilde aktarmayı vazife edinmiş Mel-Ay ve BERDA Medya Grubunun tüm çalışanları olarak vermiş olduğumuz bu önemli kamu hizmetinden dolayı mutlu ve gururluyuz.

Geçtiğimiz haftanın son Cuma (26 Şubat 2021) akşamı “Polat ve Korkmaz ile Yalova Gündemi” programının konuğu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Tahsin Becan ile yaptığımız 1 saatlik program içinde duyduğum en güzel cümle, ‘‘2021 yazının sonunda taşınacağımız yeni binamızda, SİZE DE VEREBİLECEĞİMİZ BİR YERİMİZ VAR’’ cümlesiydi.

Tahsin Becan’ın kentteki gazetecilik mesleğinin duayenleri için sarf ettiği sözler, şimdiye kadar sadece “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde” günü kurtarmaya yönelik sarf edilen cümlelerin dışında, kalben söylenilen sözler olduğunu canlı yayında tüm Yalovalılar gördü. Becan’ın ‘’Boşaltacağımız Yalova Belediyesine ait 4 katlı hizmet binasının, Yalova Belediyesi’nin işletmeciliğini yapmayı düşündüğü otel olmasına karşıyım. Bu bina, Yalova’da gazeteciliği hakkı ile yapan, Gazetecilere irtibat noktası olarak verilmeli’’ şeklinde ki sözleri, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatıyla beni çok mutlu etti.

Ben bu düşüncesinden dolayı Sn. Tahsin Becan’a teşekkür ediyorum. Bu binanın Yalova’da gazeteciliği çok büyük fedakârlıklarla yapan, baskı tesislerine sahip yayınların çalışma ve irtibat noktaları olması gerektiği kanısındayım.

Şehir merkezi içinde bulunan baskı tesislerinin sanayi sitelerine taşınması şartı ile Yalova’da yayın yapan gazetelere bu binanın yakışacağı düşüncesindeyim. Nasıl ki; Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne Karakol için Star AVM karışışında ki geçici terminalin yanında ki alan verildiyse, Yalova Esnaf Odaları Birliği üyesi oda başkanlarına Karizma İş Merkezinden 2500 m2 kapalı bir alan 10 artı 10 yıllığına cüzi bir kira karşılığı kiralandıysa, Yalova da birçok spor kulübü yüzlerce m2 alanı düşük bedellerle Yalova Belediyesinden kiralıyorsa, Yalova’da ki özel hastaneler için birçok avantaj gözetiliyorsa, her söylemde “4. Kuvvet” olduğu iddia edilen BASIN, neden bu konuda destek görmesin?

Yalova’da mesleğinde kendisini ispatlamış gazetecilere, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın 4 katlı binası yakışmaz mı? Kim çıkıp “gazeteciler bu binayı hak etmiyor’ diyorsa şunu çok iyi bilin, o kişiler analarının ak sütünü dahi inkâr edebilecek nankörlerdir.