30 Haziran 2021’in ilk saatleri, gece 03:00 sıralarında uykumdan irkilerek uyandım.

İlk olarak, ‘Gecenin bu saatinde yine tehdit mi alacağım?’ deyip telefona bakmadım.

Cep telefonum, 2. ve 3. kez çalmaya devam edince, ‘önemli bir şey olmuştur’ refleksi ile telefonumu açtım.

Yalova Merkez Karakolundan güvenlik güçleri, ‘Sefabey Caddesi, Fidanlar AVM önünde bir şüpheli yakaladık. Üzerlerinden size ait olduğunu sandığımız malzemeler olduğunu tespit ettik. Karakola gelip, ele geçirilen eşyaların teşhis eder misiniz’’ dediler.

Süleymanbey Mahallesi, Sefabey Caddesindeki, işyerim ve Yalova Gazeteciler Cemiyeti merkez ofisime, yan binadan giren bir hırsız, ceketimden gömleğime, ayakkabımdan fotoğraf makinasına kadar, beğendiği ne varsa tripot çantasına doldurmuş. Hırsızlık yaptığı iş yerim ve YGC’nin kapısında Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı gece görev yapan Bekçiler tarafından fark edilip, karakola götürülünce, Mehmet Yılmaz’ın iş yerimde hırsızlık yaptığı ortaya çıkıyor. 

İfade ve çalınan malzemelerin teslimi için çağrılmam ile soluğu Yalova Karakol Merkezinde aldım. Sivil ekipten emniyet güçleri ve nöbetçi polis memurların ofisimden çalınan eşyaları bana tek tek göstermeleri ile teşhisi tamamladık.

Gece benim için yeni başlamıştı. Yaklaşık 1 saat Olay Yeri İnceleme ekibinin iş yerim BERDA Organizasyon ile Yalova Gazeteciler Cemiyeti irtibat ofisinde parmak izleri alması, ardından Yalova Merkez Karakolunda verdiğim ifade ile hırsızlık yapan Mehmet Yılmaz’dan şikayetçi olmamım ardından sabaha karşı evimin yolunu tuttum.

Yaklaşık 3 saatimin heba olduğu bu gecede, bir gömlek, bir çift ayakkabıyla çok büyük bir maddi kaybı atlattım.

Öncelikle, gecesini gündüzüne katarak bizlerin can ve mal güvenliği için çalışan tüm emniyet güçlerimize teşekkür ediyorum.

Birkaç yıldır hayata geçirilen Mahalle Bekçiliği hizmeti ile geceleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin ne denli sağlıklı bir şekilde sağlandığının bir ispatını, birebir 30 Haziran 2021 gecesi yaşadım bu hırsızlık olayı ile...

Mahalle Bekçiliği hizmetine karşı çıkanların gerekçeleri ne olursu olsun, Emniyet Müdürlükleri bünyesinde görev yapan Mahalle Bekçilerinin hizmetleriyle artık mahallerimiz, caddelerimiz ve sokaklarımız daha da güvenli...

Son sözüm ise Mahalle Bekçiliği hizmetini hayata geçirenlerden Allah razı olsun. Maruz kaldığım hırsızlık olayının şüphelisini durdurup, karakola alan ve olayın aydınlanmasını sağlayan Bekçilerimize ve emeği geçen polislerimize teşekkür ederim.