Ülkemiz ve tüm Dünya aylardır Koronavirüs’le mücadele ediyor. Geçtiğimiz aylarda çok sıkı tedbirlere hep beraber uyduk.  Günlerce hatta haftalarca evlerimizden dışarı çıkamadık.

Sağlık çalışanlarımız ailelerini haftalarca görmeden olağanüstü bir mücadele verdi, vermeye devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında birçok sağlık çalışanımız şehit oldu.

Bu süreci hep birlikte yaşadık. Devletimiz birkaç aydır yeni normalleşme adıyla hayatın normal seyrine dönmesi için yeni kararları uygulamaya koydu.

Yeni normal hayata dönerken hepimizi maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle uymalıyız. Bu konuda hepimiz birbirimize ve toplumun her bireyine karşı sorumluyuz.

Son aylarda her alanda yeniden normalleşme yaşanırken on sekiz milyon öğrencimiz ve bir milyon öğretmenimiz hala büyük bir özlemle birbirlerine ve okullarına kavuşmayı bekliyor.

Çocuklarımız hepimizin geleceğidir. Hiçbir uzaktan eğitim modeli çocuklarımızın gözlerinden gönüllerine sevgiyi ve güveni aktaramaz. Hepimiz yeni normal hayatımızdaki bu üç basit kurala uyalım. Ülkemizin geleceğinin inşa edildiği okullarla çocuklarımızı bir an önce buluşturalım.

Öğretmenlerimiz aylardır ayrı kaldıkları sevgi tomurcukları çocuklarımızla buluşmak ve onların gönül keseciklerini sevgiyle doldurmak için sabırsızlanıyor.

Bu süreci birçok çocuğumuz evde bilgisayar başında geçirmektedir. Sürecin uzaması çocuklarımızın öğrencilik görev ve sorumluluğundan uzaklaşması anlamına gelmektedir. Bu durum çocuklarımız üzerinde her geçen gün olumsuz ve kalıcı etki bırakmaktadır.

Çocuklarımızın bu zor süreçten bir an önce kurtulmalarını ve onların okullarıyla buluşmalarını istiyorsak lütfen hepimiz gönül birliği ile Pandemi kurallarına uyalım. Maskemizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım ve hijyen kurallarını yerine getirelim.

Hep birlikte çocuklarımızı bir an önce okullarla buluşturalım. Onların ve ülkemizin geleceğini ertelemeyelim. Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.