Çiftlikköy’ün önemli tarihsel değerlerinden tarihi Gacık Hamamı’nda mutlu sona ulaşıldı. İlçeye bağlı Gacık Köyü’nde bulunan tarihi hamam için yapılan ihale süreci tamamlandı. İhaleyi kazanan Akaygil Yapı Restorasyon firmasına yer teslimi yapıldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ile Akaygil Yapı Restorasyon firması sahibi Hamit Akay, yer teslim tutanağını imzaladı.

Başkan Dağ, Yalova Valiliği ile birlikte başlatılan projede mutlu sona ulaştıklarını ve ihale sürecini tamamladıklarını dile getirerek, “Amacımız unutulmuş bir değerimizi yapılacak restorasyon çalışmasıyla ilçemiz kültür ve turizmine katkı sağlayan bir yapı haline dönüştürmek” dedi.

Müteahhit firmada çalışmalara bir an önce başlamasını ve kısa süre içerisinde bitirmesini isteyen Dağ;“Gacık Köyü, insanıyla, tarihiyle, doğasıyla nadide bölgelerimizden biri. Restore edilecek bu tarihi hamamla da köyümüzün değeri bir kat daha artacak. Böylece Gacık Köyü’nün ve ilçemizin adını duyurabilecek bir çalışmaya imza atacağız. Projede desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Esengül Civelek ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Ulusoy’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Müteahhit firma sahibi Hamit Akay da bir hafta içinde çalışmalara başlayacaklarını, iş bitim süresinden önce çalışmayı tamamlamayı istediklerini kaydetti.

Akay ve Çiftlikköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları daha sonra Gacık Hamamı’na giderek incelemelerde bulundu.

Gacık Köyü Muhtarı Zeki Tanıl da heyete eşlik ederek hamam hakkında bilgi verdi. Tanıl, yaptığı açıklamada; “Köyümüzde böyle bir tarihi yapının restore edilmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.